Go retro in attractiepark Puy du Fou

Plan je deze zomer een autovakantie naar de Vendée? Maak dan zeker een tussenstop in themapark Puy du Fou. Kids en volwassenen zullen er weg van zijn!

Na Disneyland Paris is Puy du Fou het grootste themapark van Frankrijk, en pas gelauwerd als beste pretpark ter wereld. Je vindt er geen splashbanen of rollercoasters maar neemt een duik in de geschiedenis. Eindelijk pret waarbij je hersenen niet hoeft uit te schakelen! Bij ons nog onbekend maar absoluut een halte waard op vakantie. Oortjes geven je een simultaanvertaling in het Nederlands tijdens de spektakels. Niet te missen:

1* Romeinse spelen, live

Romeinen

Vergeet het Colosseum, in Puy du Fou zie je Romeinse strijdwagens in actie in de arena. Tijgers en leeuwen ook, maar ze verscheuren gelukkig niemand.

2* De musketiers in actie

musketiers

Ze bestonden echt, en niet alleen in de verhalen van Alexandre Dumas. Leef mee met de liefde van De Musketier van Richelieu voor een zigeunerin met acteerambities. Prachtige kostuums en paarden die dansen in het water.

3* Logeren in de renaissance

renaissance tent

Het logies is al even bijzonder als de spektakels. Ons favoriete hotel is het Goudlakenkamp, waar de Franse en Engelse koning elkaar ontmoetten in de zestiende eeuw. Je logeert er in een prachtige renaissance tent.

4* De Vikings vallen aan

Een Vikingschip dat opduikt uit het water, torens die in brand vliegen, de effecten zijn spectaculair tijdens deze les geschiedenis. Met een happy end, gelukkig.

5* Dansende fonteinen

fonteinen

Net als in de tijd van de Zonnekoning Lodewijk XIV zie je in de vijver waterstralen dansen op muziek. Gouden beelden schitteren in de vijver.

6* Op het bal van de edelen

Loop door de ridderzaal en dans mee op het bal van Madeleine en Geoffroy. Je kans om Assepoester voor een dag te zijn!

7* Spektakel by night

Cinescenie

's Avonds geniet je van een gigantisch landschapsdecor met 1300 acteurs, waarbij mensen over het water lopen, ridders voorbij galopperen en drones voor bijzondere lichteffecten zorgen. La Cinescénie vat de geschiedenis van Frankrijk samen in anderhalf uur. Adembenemend.

Puy du Fou ligt tussen Nantes, La Rochelle en Poitiers, in Les Epesses. Tickets vanaf € 30 (volw) en € 20 (kind).

Partner Content

Gesponsorde content