Historie en hipsters: Dit zijn de beste adressen in Mechelen

Zin om België nog wat beter te leren kennen? Veel steden hebben heel wat moois te bieden. Ontdek samen met ons dijlestad Mechelen.

Vanaf de Sint-Romboutstoren kun je heel Mechelen overzien. Ook Kuub is een handige plek om af te spreken als je komt citytrippen. De opvallende kubus schittert in de zon met zijn gouden wanden. Zodra de horeca weer open mag, zal de maneblussersstad weer bruisen als vanouds, met zovele ontbijt- en brunchplekjes zoals Grá, Lief, Foom, Sister Bean of Hawaiian Poké Bowl, waar je nu kunt afhalen. De wijken steken elkaar naar de kroon qua gezelligheid: het Cultuurplein, de Vismarkt, de Haverwerf, IJzerenleen...

Beeld: Kuub

Gegarandeerd kom je tijd tekort als je Mechelen in één dag wilt bezoeken. Want er zijn topmusea zoals De Wit, waar je ziet hoe de beroemde wandtapijten werden geweven en nog worden gerestaureerd; of de confronterende Kazerne Dossin. Monumenten als het Groot Begijnhof en het renaissancepaleis van Margaretha van Oostenrijk. Mag het wat luchtiger, dan is er Technopolis, het Speelgoedmuseum of Zoo Planckendael. Shop till you drop is hier easy peasy. De ketens zitten op de Bruul, ontdekkingen doe je in de Onze-lieve-Vrouwestraat. Interieurwinkels vind je ook bij het Klein Begijnhof, zoals De Borght, een sprookje vol planten en huisparfums.

Beeld: Hawaiian Poké Bowl

De favorieten van een local

Juweelontwerpster Tess De Meerleer vestigde ook haar atelier in Mechelen. Ze verklapt je waarom.

Troef: “Ik ben naar Mechelen gekomen omdat het zo’n dynamische en bloeiende stad is. Je kunt er mooie historische wandelingen maken rond de Dijle, gecombineerd met een rijk aanbod van cultuur, gastronomische keukens en leuke winkeltjes.”

Onvergetelijk logies: “Zowel in het nieuwe Hotel Van der Valk als in Martin’s Patershof verblijf je in stijl in prachtige historische panden. Het eerste ontvangt je in het monumentale oud zwembad, het andere is gevestigd in een kerk. Ook bijzonder logeren is het in de kamers van brouwerij Het Anker van het Mechels bier, de Gouden Carolus.”

Beeld: Hotel Van der Valk

Lekkers: “Uit de vele toppers van Mechelse restaurants kan ik alvast Pintxos aanraden als je van creatieve hapjes houdt uit de wereldkeuken. Restaurant Magma tovert zalige zuurdesempizza’s uit de oven.”

Shopping: “Wanneer je gezellig door de Mechelse winkelstraten dwaalt, moet je zeker eens binnenspringen in de stijlvolle modeboetieks Ivy en Blossomhouse, mijn twee persoonlijke favorieten in de autoluwe Onze-Lieve-Vrouwestraat. Natuurlijk ben je ook welkom in mijn eigen zaak in de Guldenstraat 13 om mijn juweelontwerpen te zien. Ik werk met heldere edelstenen zoals smaragd, morganiet en calcedoon.”

Zeker zien: “Niet te missen voor kunstliefhebbers is het Museum Hof van Busleyden, dat gevestigd is in een stadspaleis uit de Europese renaissancetijd begin 16de eeuw.”

Uitwaaien: “Wie graag even in de natuur tot rust komt, hoeft het niet ver te zoeken. Wandel naar het Vrijbroekpark op 2 km van de kathedraal of het natuurdomein Mechels Broek op 4 km, met ernaast de vijver van sport- en recreatiecentrum De Nekker.”

Meer info hier.

 

Meer Mechelen:

Door: Evy Van Elsackers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content