Hoogstraten stelt zijn nieuwe aardbeienroute voor

Hoogstraten produceert zo'n 25 miljoen kilo aardbeien per jaar. Een aardbeienroute mag dus niet ontbreken. Ook dit jaar stippelden ze een nieuwe fietslus uit, waar fietsers kunnen genieten van de mooie regio en zich te goed kunnen doen aan kraakverse aardbeien.

Hoogstraten mag zichzelf Ambassadeur van Vlaanderen lekker land noemen. De regio is rijk aan mooie natuur, met veel tuin- en landbouw. Je hebt keuze uit drie verschillende fietsroutes. Een van 20, 27 of 40 kilometer. Met een handige kaart word je  door het mooie landschap van Hoogstraten geleid, waar je een pauze kan inlassen om te genieten van een picknick op een rustige plaats. Of je kan een heerlijk bakje verse aardbeien kopen in één van de aardbeienautomaten die je tegenkomt op je fietstocht.

Ook historische gebouwen en horecazaken waar ze aardbeien in de gerechten verwerken, zijn een belangrijk onderdeel van de fietstocht. Momenteel loopt er een wedstrijd waar je kan stemmen op het lekkerste aardbeiengerecht van Hoogstraten.. Wil je graag meedoen? Ga dan naar de site www.hoogstratenambassadeur.be/stemmen. Je kan nog stemmen t.e.m. 15 juni. Naast de aardbeienroute heeft Hoogstraten ook nog culinaire- en bierroutes.

Haal je fiets uit die donkere hoek in de garage en beleef een gezond dagje in de natuur. Op deze site kan je de nieuwe aardbeienroute downloaden. 

Op deze site kan je de nieuwe aardbeienroute downloaden. 

(TVV)

Partner Content

Gesponsorde content