Lunchen, shoppen en slapen in Rotterdam

Plan jij een citytrip naar het mooie Rotterdam? Deze adresjes zijn écht een bezoekje waard.

1. Shoppen in KEET

foto van KEET Rotterdam.
KEET

KEET is een uniek verkoopsplatform voor merken, labels en producten die vaak niet over een eigen winkel beschikken. KEET is geen pop-up, maar het aanbod wisselt regelmatig. Even het shoppen beu? Ontdek dan huiskamersfeertje met koffie, smoothies en (warme) gerechtjes. Het is gelegen in dé urban street van Rotterdam en is een trekpleister voor hip Holland. De merken worden overzichtelijk gepresenteerd, een Scandinavische wind blaast door het geheel. Je kunt er bovendien terecht voor workshops, evenementen, proeverijen en lezingen. Zeker dus de kalender checken.

KEET, Oppert 2D, HV Rotterdam

2. Lunchen bij Bas Bakt

Een citytrip is geen citytrip zonder regelmatig een pauze in te voeren om een koffie te drinken. Bij Bas Bakt kun je terecht voor koffie, ontbijt, lunch en patisserie. Brood, koeken, taart, gebak: alles wat je in de winkel ziet, wordt dagelijks vers gebakken. Zet je neer aan de tafels om even tot rust te komen.

Bart Bakt, Hartmansstraat 22A, VA Rotterdam

3. Dineren in Dertien

newplacestobe_dertien_rotterdam_07

Voor je avondeten ga je naar Dertien. Er is dagelijks keuze uit vlees-, vis- of vega-ensembles, waarbij de voor- en hoofdgerechten kunnen worden omgewisseld. De chefs hebben een voorliefde voor de noordse keuken wat resulteert in uitgebreide, nogal boerse gerechten – weliswaar van topkwaliteit. Het interieur van Dertien geeft je meteen een warm gevoel en dat is makkelijk te verklaren: de koks bouwden het met eigen handen. Een gigantische boekenkast, het veelvuldig gebruik van hout en kookattributen als muurbekleding zorgen verder voor een informele sfeer. De menukaart vind je op een groot bord aan de bar.

Dertien, Schiedamse Vest 30, 3011 Rotterdam

4. Cocktails drinken bij Supermercado

foto van Supermercado.

Na het eten kunnen jullie heerlijke cocktails gaan drinken bij Supermercado. Dit is een kindvriendelijke cocktailbar (en restaurant) waar zuiderse cocktails en streetfood hoogtij vieren. Met een kleurrijke en moderne uitstraling voel je je er onmiddellijk thuis. Bovendien zorgen de Portugese vloertegels en planten voor een instant summer feeling. Helemaal into cocktails? Bij Supermercado kun je ook een cocktailworkshop volgen.

Supermercado, Schiedamse Vest 91, BG Rotterdam

5. Slapen in STROOM

Na de cocktails kun je richting STROOM, een multifunctionele hotspot. Het is gelegen in een voormalige elektriciteitscentrale. Je vindt er 21 studio’s die elk op bijzondere en vaak luxueuze wijze zijn vormgegeven. Naast slapen kun je er ook eten of genieten van een koffie. Bezoek zeker ook het straks vormgegeven dakterras inclusief fantastisch uitzicht.

STROOM, Lloydstraat 1, Rotterdam

Deze tips komen uit ‘New places to be’, uitgegeven door Lannoo. Meer hotspots in Vlaanderen, Brussel en Rotterdam & Amsterdam, vind je hier.

 

 

Meer tips voor citytrips:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content