Mijn Griekse vakantie

“De eilanden Kos, Lesbos en Samos kennen tijdens dit toeristische hoogseizoen een groeiende vluchtelingenstroom,” lees ik in het reisadvies voor Griekenland. Sommige toeristen laten daarom Griekenland links liggen voor hun komende vakantie-idylle. Ik juist niet!

 

Om te beginnen zijn vluchtelingen gewoon mensen in nood die hulp nodig hebben, en dat kunnen jij of ik morgen of overmorgen ook zijn. Bovendien is Griekenland gigantisch groot en hoeft je vakantie niet onwerelds te zijn. Tijdens je vakantie de handen uit de mouwen steken en helpen, is ook een optie.

In elk geval kunnen de Grieken elke financiële steun, mee dank zij toerisme, goed gebruiken. Dus lijkt een Griekse villa huren me een prima idee. Dat kan op honderden eilanden. Ik zie mezelf wel logeren met 11 vrienden in een historisch monument uit 1426 zoals de prachtig gerestaureerd Villa Marouli op Kreta. Of met mijn liefste uitkijken over de Egeïsche Zee vanuit ‘mijn’ windmolen op Santorini, en wegzwijmelen bij zonsondergang. En even graag wil ik me inschrijven voor een creatieve vakantie met Alkistis Kelisidis. Zij wijdt je in in de kunst van de authentieke Griekse marmermozaïek. En verder geniet je van de omgeving, de muziek en het lekkere eten in Kantia. Als dat geen vakantie-idylle is?!

My Greek Villa verhuurt stijlvolle villa’s in alle prijscategorieën. Vaak zijn er interessante promotiesGriekenland aan Zee organiseert creatieve vakanties. All-in trips met mozaïekworkshop vanaf 1450 per week all-in, incl. vluchten.

 

Evy Van Elsacker Toerisme-redactrice Evy Van Elsacker is vurig, houdt van salsa en Cuba, en ze weet je altijd hotels en must sees aan te raden, van Marseille tot New York.

Lees ook de vorige blogs van Evy:

Luilekker in Toscane

Luxe met kinderen in Zuid-Tirol 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content