De lokroep van de natuur: 3 x nieuwe hotels in het groen

Net als vele andere sectoren heeft ook de logiesector zichzelf het afgelopen jaar moeten heruitvinden. Dat heeft ook goeie kanten. Héle goeie zelfs: je volgende uitje wordt groener, handiger én grandiozer. De hotels die op dit moment het meest in trek zijn? Zij die omringd worden door een prachtig stukje natuur of een gigantisch groen domein.

De lokroep van de natuur: 3 x logeren in het groen

 1. Ecohotel Les Sorbiers in Wallonië

Toerismeredactrice Evy Van Elsacker: “Het verlangen naar ‘den buiten’, naar plekken waar je vrij kunt ademen, lonkt tegenwoordig meer dan ooit. We kijken ernaar uit om de stad te verlaten en zijn bij het inpakken van de wagen voor zelfs licht zenuwachtig, alsof we op een grote reis vertrekken. Het belooft een actief verblijf te worden bij de Franse grens, want op het 17 hectare grote groene domein in Heer-sur-Meuse zijn de mogelijkheden legio. Van wandelen over voetballen tot kajakken en mountainbiken, maar ook culinair genieten.”

logeren in het groen

“Onze mond valt open als we zien hoe weids het domein van Les Sorbiers is. Met slechts 32 kamers heeft elke gast ruimte zat. “Dit mooie domein aan de oevers van de Maas behoorde toe aan de adellijke familie Boël“, vertelt Michel Vertongen. Hij is een van de 230 nieuwe eigenaars, gebundeld in de Nouvelle Hôtellerie.  Zij gaan niet voor winstgroei maar voor gezelligheid. “Niemand is de baas, we beslissen samen en logeren in onze eigen hotels. En reken maar dat er massa’s creatieve ideeën ontspruiten uit zulke vergaderingen.”

“De brainstorm ‘deco’ leidde tot een leuke vintage stijl met filmallures. Decoratrice Véronique Mellery werkt immers ook in de filmwereld, onder meer voor de komende James Bond ‘No Time To Die’. In onze kamer kijken we uit op het groen. Er groeien zelfs blaadjes op onze muren en op het plafond, een originele schildering.”

nieuwe hotels in het groen

“We verkennen het terrein wandelend tussen eeuwenoude bomen, langs een basketveld, langs de moestuin waar de chef elke dag groenten en kruiden oogst, langs de aanlegsteiger aan de Maas en langs een visser die hengelt naar brasem en meerval.”

nieuwe hotels in het groen

“Volop genieten van de natuur rondom kan op zoveel manieren dat we ook hier weer voor een moeilijke keuze staan. Gaan we wandelen langs de Maas? Laten we ons leiden door een natuurgids op het eiland dat bij het kasteel hoort, een stukje natuurgebied? Onze keuze valt op een fietstocht, ondanks de hellingen in de buurt. En daar hebben we geen seconde spijt van. Het hotel heeft goeie fietsen en langs de Maas zijn ook jaagpaden. Na één nijdige helling richting Franse grens bollen we vlak naar de sluizen op de Maas. Ganzen en bewoners groeten ons, en tot ons jolijt ontdekken we aan de overkant een plat aarden pad onder de bomen, dat recht terug naar het hotel leidt, maar ons eerst langs bronnetjes en wilde orchideeën voert. Schitterende zichten over de rivier à volonté. En kastelen om te bewonderen. Wat hebben we dit gemist!”

Les Sorbiers, rue des Sorbiers, 24, 5543 Heer. Kamers vanaF € 65 / suites vanaf € 155 voor 2 pers. 

2. Weldaden van het woud: Loire Valley Lodges

logeren in het groen

Na jaren in Parijs keerde de Franse Anne Caroline Frey terug naar haar geboortestreek, de Touraine. De wouden daar brachten haar tot rust en ze startte met bosbad-therapie én arty lodges. Gasten genieten er van de natuur, maar ook van hedendaagse kunst, yoga en relaxatie. Op een open plek in het bos vind je een restaurant en zwembad.

Loire Valley Lodges. Kamers vanaf € 270 voor 2 personen. 

3. Eco & gesofistikeerd: Quinta da Comporta

nieuwe hotels in het groen

Ten zuiden van Lissabon verwelkomt eco-chic hotel Quinta da Comporta je aan de kust. In het midden werd met recuphout een toprestaurant en een geweldige spa neergezet. Zonnepanelen zorgen voor energie en het water wordt gerecycleerd.

Quinta da Comporta. Kamers vanaf € 315 voor 2 personen. 

Meer lezen over reizen en natuur:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content