Noorderlicht spotten: 5 x lodgen op de Laplandse sneeuwvlakte

Winter is coming! Waar je die liever wil beleven dan in onder de nachtelijke sterrenhemel ergens diep in de Laplandse sneeuwvlakte? Nergens dus! In deze afgelegen cabins en iglo’s in Noorwegen, Zweden of Finland pik je hopelijk een streepje noorderlicht mee.

Noorderlicht: 5 x cabins op de Laplandse vlakte

1. Blokhut met zeezicht

Deze gezellige blokhut in Tromsø in Noorwegen ligt zowel dichtbij de zee als bij de bergen. Hoewel het hutje vlak aan het water en op zo’n 33 kilometer van het dichtstbijzijnde dorp ligt, woont er niemand in de buurt. Als je het licht uitdoet kijk je vanuit de duisternis naar de voorbijglijdende boten én – met wat geluk – naar een stralend streepje noorderlicht.

Voor 2 personen, vanaf € 54 per nacht. Voor meer info en reservaties: neem een kijkje op airbnb.be

2. Bungalow in de sneeuw

Deze moderne bungalow in het kleine Noorse dorpje Nøss bestaat uit twee delen: het eerste stuk beschikt over een ruime woonkamer die doorloopt in een open keuken. Vooraan geeft een ruime glaspartij zicht op de oceaan, achteraan leidt een schuifraam je rechtstreeks richting besneeuwde bergtoppen.

Niet alleen het uitzicht, maar ook het interieur van deze minimalistische cabin is de moeite waard. Het ontwerp ervoor werd dan ook gelegd in samenspraak met een kunstgalerij uit de buurt: Atelier Nøss. Letterlijk alles in de cabin is erop gebouwd de natuur zoveel mogelijk de ruimte te laten binnenstromen: van de eindeloze horizon, de spitse bergtoppen rondom, de occasioneel overvliegende adelaar, de brekende golven tot het winters besneeuwde strand voor de deur.

Voor vier personen, vanaf € 150 per nacht. Voor meer info en reservaties: neem een kijkje op airbnb.be

3. Sauna bij noorderlicht

In deze modern ingerichte cabin met glazen dak kan je de glorieuze Scandinavische sterrenhemel recht vanuit je bed in volle glorie bewonderen. Helemaal klaar met de drukte van alledag: trek je dan samen met je lief of gezin een paar dagen terug in de rust en stilte van deze plek. Onthaasten kan zowel in de jacuzzi in de sneeuw als in de sauna.

Liever wat actiever? Trek dan naar Peak Lapland Viewing Deck, het nabijgelegen skigebied op zo’n 13 kilometer afstand.

Voor 4 personen, vanaf € 218 per nacht. Voor meer info en reservaties: neem een kijkje op booking.com

4. Cabin in de bergen

Deze minimalistische, maar moderne cabin op zo’n goede 120 kilometer van Tromsø en op zes km van het centrum van Skibotn, is de perfecte plek om te wandelen, noorderlicht te kijken en te vissen. Je in hartje winter opwarmen kan aan de met hout gestookte open haard of in de sauna terwijl je geniet van het panoramische uitzicht over de fjord, de Lyngen Alpen en...

... met wat geluk dus ook weer over een streepje noorderlicht tussen de dennentoppen: volgens het Aurora Borealis observatorium is Skibotn de derde beste plaats in Noorwegen om noorderlicht te spotten. Wie reist in het juiste seizoen én een heldere hemel treft, maakt bijzonder veel kans.

Voor 5 personen, vanaf € 103 per nacht. Voor meer info en reservaties: neem een kijkje op airbnb.be.

 5. Lodgen met husky’s in Lapland

Op een bergflank vlakbij het Zweedse dorpje Luppio op de grens met Fins Lapland, ligt de Lapland View Lodge. Zoals de naam zelf al laat uitschijnen geniet je in de lodges van het resort van een magnifiek uitzicht over de weidse natuur en de besneeuwde boomtoppen uit de buurt.

De Lapland View Lodge is het vierde lodge-project van Scandinavië-specialisten Johan en Sara van Nordic. Wat ooit begon met een kleine huskykennel in Kangos groeide intussen uit tot een divers aanbod aan avontuurlijke reisformules die je onderdompelen in het beste dat Lapland in de winter te bieden heeft: van een 5-daags ‘Magic Lights’-verblijf in de lodge inclusief husky- en sneeuwscootertocht tot een complete Lapland Experience met een sneeuwschoenwandeling in de Laplandse wildernis en een avondtocht naar een open plek om het magische noorderlicht te spotten.

De 5-daagse ‘Magic Lights’-formule met verblijf in de Lapland View Lodge, vanaf € 1.395 per persoon. Voor meer info en reservaties: neem een kijkje op nordic.be

Meer reizen in de winter:

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content