Onze 5 favoriete museumshops

In een museum kun je meer dan kunst kijken: kunst kopen bijvoorbeeld (of toch een betaalbare imitatie ervan). Wij delen onze favoriete museumshops met jou.

1. Surrealisme in de regen

In de Magritte Shop onder het Magritte Museum in Brussel vind je natuurlijk een hoop boeken over het werk van de meester en zijn collega-surrealisten, maar ook heerlijke hebbedingen: juwelen, keukengerei, papierwaren en zelfs een paraplu met de zo bekende wolkenluchten van René Magritte.

Magritte Shop – Magritte Museum – Koningsplein 1 – 1000 Brussel.

Magritte Shop

2. Het mooiste vakwerk

Wie kunstboeken zegt, denkt meteen aan Copyright in de Modenatie in Antwerpen, al 25 jaar dé vakboekhandel voor alles wat kunst, architectuur, design, mode en fotografie betreft. De knappe winkel is een oase van rust en je kunt er uren rondsnuisteren. Je vindt er naast boeken ook originele, arty cadeautjes. Een must voor de kunstliefhebber.

Copyright – Modenatie – Nationalestraat 28a – 2000 Antwerpen.

Copyright

3. Striptease voor gevorderden

De eerste Slumberland-shop ging in 1989 open samen met het Belgisch Stripmuseum, in een statig art nouveau-gebouw getekend door Victor Horta. Op zich dus al een bezoekje waard. Ondertussen telt de keten zeven winkels en 25 gespecialiseerde verkopers. Dankzij dit grote netwerk kun je hier terecht voor een heel uitgebreid aanbod stripverhalen, manga's, comics, kinderboeken, posters en ansichtkaarten. 

Slumberland – Stripmuseum – Zandstraat 20 – 1000 Brussel.

Slumberland

4. Geen bier, wél boeken

Deze bookshop, in de fraaie inkomhal van de voormalige Brusselse brouwerij Wiels, is toegankelijk voor iedereen en biedt een hoogstaande selectie van internationale kunst-, fotografie-, architectuur en grafische boeken. De Wiels bookshop heeft ook aandacht voor beginnende en minder bekende uitgevers. Bovendien vind je er ook een eigenwijs aanbod aan tijdschriften, postkaarten en zeldzame fanzines.

Wiels Bookshop – Van Volxemlaan 354 – 1190 Brussel.

Wiels Bookshop

5. Going Lomo én meer

De shop van het Fotomuseum is de uitgelezen plaats om je boeken- of fotocollectie aan te vullen. Naast een brede waaier aan bekende en minder bekende publicaties over fotografie en een hele resem leuke gadgets, vind je er ook een grote selectie toycamera’s en Lomography-accessoires. Je spot er zelfs polaroid filmcassettes van The Impossible Project, die de instant fotografie nieuw leven inblazen. 

FotoMuseum Shop – FotoMuseum – Waalsekaai 47 – 2000 Antwerpen.

Fotomuseum

Partner Content

Gesponsorde content