Op cruise naar Alaska? Met dit luxeschip kan het

Lise Milbou

Er vaart sinds kort een nieuwe parel op zee en ze is op en top stoer. Met een racetrack en lasershooting bovenop het dek is ze gewaagder dan haar dobberende conculega’s, maar toch even luxueus en elegant. Deze zomer cruiset ze door Alaska, en dat wil je écht niet missen. Maak kennis met: de Norwegian Bliss.

Jouw zomer in Alaska

Wil je eens wat anders deze zomer? Ga een keertje mee op cruise, want nee daarvoor hoef je niet te wachten tot je pensioen. Ik ging mee aan boord voor de inhuldiging van de Norwegian Bliss en ontdekte dat cruisen iets voor alle leeftijden is. Als je weet dat er in 2017 zo’n 25,8 miljoen passagiers voor een cruisevakantie kozen, wil je dit toch ook even afvinken van je bucketlist?

De Mandara spa biedt een prachtig uitzicht over de fenomenale natuur van Alaska.
De Mandara spa biedt een prachtig uitzicht over de fenomenale natuur van Alaska.

Mijn trip met die enorme kanjer – 333 meter lang en 41 meter breed – ging van Bremerhaven naar Southampton. Van daaruit zette de boot (foei, mag je absoluut niet zeggen tegen een schip als dit) verder koers richting New York, Los Angeles en Seattle om daarna de zomer door te brengen in Alaska. Zo’n 18 maanden duurde het om haar te bouwen en nu kan zij zo’n 4004 passagiers en ruim 1700 crewleden hosten.

Wat doe je zoal op een cruise?

Naast slapen in één van de 2038 kajuiten kan je jezelf best goed entertainen op de Norwegian Bliss. Zo glij je van twee indrukwekkende glijbanen, hang je de Hamilton uit op het bovenste ‘racedeck’, kijk je naar musicals in de grote theaterzaal (de ene al wat beter dan de andere) en geniet je voor zo’n 210 euro extra per week van de adembenemende spa en fitness. Voor de koffieliefhebbers: Norwegian Bliss verwelkomt als eerste schip een Starbucks aan boord.

Norwegian Bliss heeft twee indrukwekkende glijbanen en een volledige Starbucks aan boord.
Norwegian Bliss heeft twee indrukwekkende glijbanen en een volledige Starbucks aan boord.

Echt tot rust kom je in de gigantische Observation Lounge vooraan in het schip of in de Spice H2O achteraan, een beachbar met jacuzzi’s waar enkel volwassenen komen.

Helemaal vooraan in het schip, op deck 15, ligt de Observation Lounge met een oppervlakte van maar liefst 325 m².
Helemaal vooraan in het schip, op deck 15, ligt de Observation Lounge met een oppervlakte van maar liefst 325 m².

The Haven: pure luxe op een schip

Hou je helemaal niet van de massa? Boek dan een suite in The Haven, het meest luxueuze deel van de Norwegian Bliss. Hier heb je een eigen butler en krijg je toegang tot een apart zonnedek, privézwembad, eigen bar en verschillende eigen restaurants. Eén woord: boeken.

The Haven is het meest luxueuze privé-deel van het schip.
The Haven is het meest luxueuze privé-deel van het schip.

Dankzij het Premium All Inclusive-concept van Norwegian Cruise Line geniet je voor de prijs die je betaalt van verschillende bieren, wijnen en lekkere cocktails. Ook fooien, 60 minuten internet en grote buffets zijn inclusief. Een trip door Alaska met de Norwegian Bliss boek je vanaf € 1.449 per persoon en start in Seattle (Washington) en gaat verder naar Ketchikan (Alaska), Juneau (Alaska), Skagway (Alaska), Victoria (British Columbia) om uiteindelijk terug aan te meren in Seattle. Een suite in The Haven kost je voor deze 7-daagse cruise € 5.279.

Meer reisbestemmingen

Bekijk meer

Video: Behind the scenes bij Sam De Bruyn van Skolto, een webshop voor duurzame reisspullen
Dit gebouw in Hamburg is het nieuwe pareltje van de stad
Dit moet je zien: zo is vliegen in eerste klasse
Video: zo zag New York eruit in de jaren 30
Een kijkje op de duurste vlucht ter wereld
Indrukwekkend: dit is het grootste zwembad ter wereld
Prachtig: zo ziet Nieuw-Zeeland eruit vanuit een drone
VIDEO: grotten vol glimwormen in Nieuw-Zeeland