Bijzonder weekend weg: 5 x overnachten in Antwerps erfgoed

Zin in een verblijf in een onvergetelijk kader? Logeer dan eens in een monumentaal hotel in hartje Antwerpen. We zetten onze vijf favorieten voor jou op een rijtje.

1. Suitehotel Gulde Schoen: luxe onder de arcaden

Door de stenen poort stap je een middeleeuws pand binnen vlak bij de Groenplaats. Na een Florentijns paleisje en antiekwinkel is het nu een suitehotel. De oude balken zijn er nog, maar verder is dit op-en-top eigentijdse luxe: acht ruime suites met alle comfort en een binnenpatio waar restaurant The Gilded huist. De zus van voetballer Dembélé runt het geheel met zachte hand.

monumentaal logeren in Antwerpen

Melkmarkt 39. Suites vanaf € 324 voor 2 personen, boek hier je verblijf.

2. August: gastvrij klooster

Toen het militair hospitaal verhuisde, kwam de site tot nieuw leven als het Groen Kwartier. Restaurant The Jane was de pionier in de oude kerk, PAKT volgde, en August maakt het af met een prachtig hotelrestaurant in het voormalige augustinessenklooster. Sobere kamers behouden de ingetogen sfeer en contrasteren mooi met een monumentale bar, het tweede restaurant van topchef Nick Bril, een serene tuin en een intieme wellness.

monumentaal logeren in Antwerpen

Jules Bordetstraat 5. Kamers vanaf € 171 voor 2 personen, boek hier je verblijf.

3. FranQ: urban chic in de bank

In een voormalige bank knipoogt hotel-restaurant Franq naar onze oude munt. Perfecte
bediening is een van de troeven van deze Relais & Châteaux in hartje Antwerpen. Het interieur is een toonbeeld van eigentijdse urban chic, met verwijzingen naar de Belgische frank. Je kunt er ook met je voeten onder tafel steken: In de open keuken zie je chef Tim Meuleneire aan het werk. Zijn verfijnde klassiekers zoals kalfszwezerik met kreeftenbearnaise bezorgden hem een Michelinster. In de vroegere bankkluis schuilt nu een uitmuntende wijnkelder.

monumentaal logeren in Antwerpen

Kipdorp 10/12. Kamer vanaf € 144 voor 2 personen, boek hier je verblijf.

4. Hotel ’t Sandt: perfectie voor twee

Prachtig pand, hartelijke ontvangst. Ruime kamer, zalig bed, buitengewoon ontbijt; het
regent complimenten voor ’t Sandt. De oude patriciërswoning ligt perfect voor wie houdt van vintage shoppen in de Kloosterstraat, maar ook voor een wandeling langs de Scheldekaaien of naar het Diamant museum en de kathedraal, en zelfs naar Linkeroever via de voetgangerstunnel. Extra troeven zijn de patio en een groot terras met zicht op de kathedraal, en de nieuwe spa. Perfect voor een romantisch weekend met z’n twee.

monumentaal logeren in Antwerpen

Zand 17. Kamers vanaf € 170 voor 2 personen, boek hier je verblijf.

5. Sapphire House: de handelsbeurs in volle glorie

De Handelsbeurs is eindelijk in ere hersteld. Dit monument stamt uit 1531, toen Antwerpen het New York van de wereld was. Het was het eerste beursgebouw ooit en diende later als voorbeeld voor beurzen overal ter wereld. De benedenverdieping is vrij te bezichtigen (behalve op maandag). Aanpalend vind je restaurant Fiera in de Schippersbeurs, en vanaf voorjaar 2021 ook luxehotel Sapphire House van de Autograph Collection by Marriott. Het zal 139 kamers tellen en verenigt historie met modern comfort.

monumentaal logeren in Antwerpen

Borzestraat 31. Kamerprijs nog niet bekend, meer info hier.

 

 Meer reizen in eigen land?

Door: Evy Van Elsacker, openingsbeeld: August

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content