In grote steden als Gent, Brussel en Antwerpen maken hippe zomerbars al een aantal seizoenen het mooie weer. Maar ook op het platteland steken sfeervolle pop-ups steeds vaker de kop op. Deze beach bars ‘op den buiten’ lokken je naar onontgonnen gebied.

Dit artikel maakt deel uit van Feelings grote zomerplan 2021 om alles uit je vakantie te halen. Ontdek hier nog meer tips en leuke artikelen. 

In het groen: 4 x pop-ups ‘op den buiten’

1. Bar boel

In de groene omgeving van Temse zag een gloednieuwe zomerbar deze zomer het levenslicht. Op de verlaten site van een voormalige tennisclub dropten initiatiefnemers Ilya Chardome en Philippe Weymans alvast twee vintage containers voor een industriële pop-up met sfeervol bricolage-karakter. Naast eten en drinken kan je er ook padellen en ‘boulderen’. Voor zij die niet weten wat dat is: klimmen op lage hoogte zonder touw.

Hoogkamerstraat 5, Temse. Meer info: boelpadel.be.

2. Ark van Noë

Strandhangen zonder zee doe je bij Ark Beach, de sfeervolle beach bar van Ark van Noë. Het zandstrand, de uit houten paletten vervaardigde loungezetels en de wuivende palmbomen geven je een instant vakantiegevoel. Wie na een romantische barbecue bij ondergaande zon nog geen zin heeft om naar huis te gaan, reserveert gewoon een plekje in een van de luxueuze glamping-tenten op het domein

Arkstraat 6, 2460 Lichtaart. Meer info: arkvannoe.be.

3. Naar Het Veld

Nog een zomer zonder muziek en lekker eten werd de organisatoren van Contrair Open Air toch net iets te veel. In het midden van een maïsveld op de grens tussen Wommelgem en Antwerpen installeerden ze daarom een coronaproof alternatief: HET VELD, een hippe conceptbar waar grillmasters Nick en Kevin van Zouterover duurzame back-to-basics gerechten koken op een open vuur in het veld en waar cultuurliefhebbers genieten van een dj-set of een concertje.

Autolei 191, 2160 Wommelgem. Meer info: naarhetveld.be.

4. Bar Bascule

Op de unieke, lichtjes in vergetelheid geraakte locatie van een oude zeilclub langs de waterkant in Kapelle-op-den-Bos, ontpopte zich deze zomer een trendy loungebar. Volwassenen dromen er met een cocktail of mocktail in de hand lekker weg in een strandstoel, terwijl hun kroost zich bezighoudt in het witte zand of op een van de houten speeltuigen. Ook fitness of yoga in de ochtendzon behoren er tot de mogelijkheden.

Vaartdijk 8, Kapelle-op-den-bos. Meer info barbascule.be

Meer vakantietips vind je in ons Grote Zomerplan:

banner zomerplan

Op zoek naar nog nog meer tips om alles uit je vakantie te halen? Ontdek hier alle artikels uit Feelings grote zomerplan. Wil je geen enkele update meer missen? Schrijf je dan hier snel in op onze nieuwsbrief met Feeling weekendtips, zo krijg je elke vrijdag onze tips om je zomer onvergetelijk te maken in je inbox.

Meer zomertips in eigen land: