Home Lifestyle Reizen On the road: 5 adembenemende roadtrips

On the road: 5 adembenemende roadtrips

On the road: 5 adembenemende roadtrips

Beeld je in dat je over zonovergoten wegen aan het cruisen bent met een zachte zomerbries die speelt in je haar. Je bent vrij om te gaan en te staan waar je wilt, en kijkt uit op een eindeloze weg omgeven door een prachtig landschap.

Ontbijten doe je in een pittoresk stadje, wetende dat je tegen het avondmaal in een buurland kan zitten. Of misschien blijf je wel een dag langer? Al heb je op voorhand tussenstops gepland, soms kom je toch een plekje tegen waar je gewoonweg niet kan langsrijden zonder verleid te worden tot een pauze.

Freedom baby

Geen verplichtingen, alleen maar vrijheid, dat is waar een roadtrip voor staat. Deze ongedwongen sfeer is de reden dat mensen steeds vaker kiezen om er even tussenuit te trekken met de auto. Word je net als wij helemaal enthousiast van het idee? Dat dachten we wel! Gun jezelf dit jaar the perfect escape. Laat alles achter, stap in de auto and just drive away into the sunset. Laat je inspireren door onze lijst met de 5 leukste roadtrips:

Slingerende wegen langs de Adriatische kust

In Split vind je tal van musea en het paleis van de Romeinse keizer Diocletianus. Dubrovnik wordt ‘de parel van de Adriatische kust’ genoemd, met een middeleeuwse binnenstad beschermd door UNESCO. Deze twee steden worden verbonden door een 300 kilometer lange rit via de kust van Kroatië, die een van de mooiste routes ter wereld wordt genoemd. Onderweg kom je gezellige kuststadjes tegen met een geweldig uitzicht. Je kan even de auto voor een veerboot ruilen om de vele eilandjes te ontdekken.

Uitgeverij Lannoo heeft een reeks autoboeken ‘On the road’ die een praktische gids zijn om een land of regio met de auto te verkennen. Deze route vind je terug in het boek over Kroatië, voor €24,99. Meer info vind je hier.

Magisch Duitsland

Wie romantiek zoekt, denkt eerder aan Frankrijk of Italië, maar de ‘romantische weg’ ligt in het zuiden van Duitsland. Tijdens de rit van 350 kilometer kom je voorbij kastelen, oude forten, wijngaarden en sprookjesachtige steden zoals Würzburg en Schongau. Bovendien is het maar vijf uur rijden vanuit Brussel. The perfect getaway als je geen tijd hebt voor een verre reis, maar toch een speciaal weekend wilt plannen.

Je kunt dat tikkeltje extra vakantiesfeer toevoegen aan deze trip door te kiezen voor een cabrio. Heb je zelf geen auto met open dak? Met Drivy huur je een auto van iemand in de buurt. Meer info vind je hier.

Easy rider in Slovenië

Ook met de motorliefhebber is rekening gehouden in ons lijstje. Om de meest panoramische motorroutes te ontdekken moet je in Slovenië zijn. De lengte van de rit wordt afgesteld op je voorkeur, voor de kenner of voor wie nieuwsgierig is naar dat ultieme Harley-gevoel.

Reisorganisator Caractère biedt ‘buitengewoon’-belevenisroutes aan langs adembenemende routes. Hun Slovenië-trip ontdek je hier.

Op avontuur Down Under

Ga je liever voor een roadtrip buiten Europa? Dan is Australië absoluut een aanrader. Dit uitgestrekte rode land heeft enorm veel cultuur en ongerepte natuur, heerlijk voor een lange vakantie. Een van de meest geliefde roadtrips is die over de East Coast. Je geraakt van Sydney tot Byron Bay in 800 kilometer. Onderweg kom je wijngaarden tegen waar je een tour kan krijgen en een van de oudste nationale parken van het land, Ku-ring-Gai Chase National Park. Las zeker een stop in bij Port Stephens om walvissen en dolfijnen te gaan spotten.

Travellers Autobarn verhuurt auto’s en zelfs campers voor deze en andere routes in Australië. Meer info vind je hier.

Canadese metropolen en bossen

Voor de ideale balans tussen stedelijke exploratietochten en natuur raden we Canada aan. Het oosten van het land is een mooie afwisseling tussen grootsteden als Toronto en de Frans-Canadese Montréal, en kleine dorpen gelegen tussen kleurrijke bossen. Ook de wereldberoemde watervallen Niagara Falls vind je op deze route van 1883 kilometer.

Lannoo heeft ook voor Oost-Canada een praktische gids uit de reeks ‘On the road’ voor €24,99. Meer info vind je hier.

Meer reistips: