Slow roads: 3 x eenzame cottages aan de ruige Ierse kust

Wilde golven, met mos begroeide woeste kliffen en glooiende graslanden met hier en daar een verdwaalde kudde grazende schapen: wie wil genieten van rurale rust en stilte moet aan de Ierse kust zijn.

Slow roads: 3 x lonely houses aan de Ierse kust

1. Woeste golven

Hoog opspattende golven met wit beslagen schuimtoppen en een overvliegende meeuw: dat is ongeveer het uitzicht dat je krijgt in de ruime en moderne cottage bovenop een van de meest authentieke kliffen aan de Ierse kust.

In de wijde omgeving geen ziel te bespeuren – of het moest een verloren gelopen kudde schapen zijn.

Kilbaha cottage, bij Kilbaha Bay. Meer info en reservaties via vrbo.com.

2. Glooiend grasland

Nood aan traagheid in je leven, maar je weet niet hoe? In deze minimalistisch, maar zacht ingerichte slow living-cottage lukt het vanzelf.

Lees een boek aan het knisperend haardvuur of geniet van een traag ontbijt aan de eenvoudige houten tafel voor het grote raam.

Russels cottage, in County Clare. Meer info en reservaties via airbnb.be.

3. Wes Anderson-charme

Fan van perfect gestileerde architecturale stillevens zoals die van Wes Anderson: dan zullen zowel de gevel van deze klassiek schattige cottage als de omkaderende bergtoppen je zeker kunnen bekoren.

De uitgestrekte grasvlaktes waar zich hier en daar een mistig meer doorheen slingert, vormen het ideale decor voor wandelaars.

Inagh Valley Cottage, in County Galway. Meer info en reservaties via vrbo.com.

Meer reistips:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content