Trends in reizen

Partners in crime Debbie Pappyn en David De Vleeshauwer reizen al acht jaar non-stop de wereld rond voor talloze media. Hun blog is intussen dan ook een collage geworden van de hoogtepunten van hun vele reizen, vermengd met nooit eerder gezien exotische pareltjes. Ze  deelden met ons hun vooruitzichten in de reistrends van 2013.

1. Belevenis-trips
Experiential travel is dé hype: reizen om te beleven, dingen anders te zien, meer in de diepte... Zo kun je de nieuwe hospot Myanmar beleven vanuit een heteluchtballon van Balloons over Bagan. Of opp-piste gaan skiën in Noorwegen en in Lyngen Lodge het noorden ervaren, van op je bord tot het noorderlicht 's avonds. 

2. Van strak naar gezellig
We zien een retour naar gezellig, ouderwets (luxe)logies, met karakter en persoonlijke service. Voorbeeld? The Olde Bell in Hurley, een pittoresk dorpje langs de Thames. Het gebouw dateert uit 1135 toen het een inn was. Nog meer gezellige alternatieven zijn te vinden in bed & breakfasts of via huizenruil. Zo kun je villa ruilen tijdens je vakantie via Home Exchange Gold. 

3. Specialisten geven reisadvies
Reizigers bereiden hun trip steeds meer digitaal voor en boeken die ook online. Maar net door die overvloed aan info raken we het noorden soms kwijt. Reisagenten of touroperators die zich specialiseren, bieden je precies wat jij zoekt: zij worden belangrijker. Wil je van kunst genieten, dan zit je goed bij www.art-travel.be; wil je liever helpen en aan natuurbehoud doen, klop dan aan bij www.allfornature.nl en wil je Edmund Hillary achterna, surf dan naar www.explorethenorth.be.

4. Keep on cruising
Op het Vakantiesalon in Brussels Expo is er een hele hal aan cruises gewijd. Er worden altijd grotere schepen gebouwd, maar dé ultieme belevenis is varen op kleine schepen. Op die manier beleef je de bestemming ook ten volle. Een cruise met Orion Expeditions bijvoorbeeld neemt maximaal 100 passagiers mee, om de kusten rond Australië of Nieuw-Zeeland te verkennen. Behalve trips over zee worden cruises op rivieren ook steeds populairder.

Wil je graag de reisavonturen van Debbie en David volgen? Klik dan door naar hun reisblog.

Partner Content

Gesponsorde content