Veilig thuis?

Iedereen is bang, na deze aanslagen in Brussel en Zaventem. Het enige dat je je kunt wensen is dat je veilig thuiskomt. Angst wordt een onderdeel van ons leven, zeker voor wie geregeld op reis gaat, maar ook voor pendelaars. Hoe moeten we nu verder?

 

Na 70 jaar vrede in Europa moeten we door de golf van aanslagen plots leren dealen met het onvoorspelbare. Door alle beschermende hekken, airbags, valhelmen, reisverzekeringen en patrouillerende militairen waren wij gewend geraakt aan een risicoloos leven, maar dat bestaat helaas niet. Filosoof en psychiater Damiaan Denys, expert in angststoornissen: “We zijn niet meer gewend om met onzekerheden om te gaan. Vroeger waren er ook aanslagen, door het RAF, CCC en in Delhaizes, maar nu reageren we veel emotioneler omdat ze onze illusie van een voorpelbare wereld doorprikken.” De harde realiteit is deze: “Groei gaat gepaard met het overwinnen van angsten. Wie nooit angst ervaart, weet niet hoe vrijheid proeft.” We zullen onze vrijheid vanaf nu duurder betalen, met angst, maar ze ook des te meer waarderen.

Deze videoblog van Arjan Vergeer en Davd de Kock helpt je om te gaan met angst voor terreur.

De luchthaven van Zaventem blijft tot nader order gesloten. Wie deze week van of naar Brussel zou vliegen met Brussels Airlines, Lufthansa, Swiss krijgt zijn ticket terugbetaald of kan gratis omboeken naar een latere datum. Alle vuchten van Jetairfly en Ryanair vertrekken van Charleroi of Oostende.

– Welke vakantiebestemming je ook kiest, in Europa of daarbuiten, vul het online formulier in van Buitenlandse Zaken. Zo word je efficiënt ingelicht en geholpen.
– In onzekere tijden heeft boeken bij een touroperator zijn nut. Bij negatief reisadvies kun je omboeken naar een andere bestemming, een andere periode, of krijg je je geld terug.

– Gebeurt er een aanslag of natuurramp terwijl jij ter plaatse bent, dan word je gratis naar huis gebracht door je touroperator.

Evy Van Elsacker Toerisme-redactrice Evy Van Elsacker is vurig, houdt van salsa en Cuba, en ze weet je altijd hotels en must sees aan te raden, van Marseille tot New York.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content