Verrassend: dit is volgens Belgen het geheim van een goede vakantie

Dat we allemaal (een beetje) verslaafd zijn aan onze smartphone verrast allerminst. Maar het onderzoek van touroperator TUI doet dat wel. Want volgens Belgen is goede wifi aan het zwembad belangrijk voor een geslaagde vakantie.

 

Wij Belgen verwachten in ons hotel lekker eten, hygiëne en een vriendelijke service, maar ook de wifi draagt bij tot een goede vakantie, zo blijkt uit de enquête van TUI. De touroperator voerde het onderzoek bij 20.000 Belgen die in juli met TUI op reis gingen.

“De vakantieganger mag bij zijn terugkomst een tevredenheidsenquête invullen”, zegt Piet Demeyere van TUI. “Ze kunnen quoteringen geven op onder meer kwaliteit van de maaltijden, de service, de hygiëne, de ligging van het hotel en de kwaliteit van de wifi.”

Al willen Belgen toch ook graag in contact blijven met het thuisfront of mooie beelden op Instagram of Facebook posten, zo blijkt uit het onderzoek. “Zo stelden we vast dat onze klanten over het algemeen zeer tevreden zijn over hun reis, maar dat een goede internetverbinding steeds belangrijker wordt bij de keuze voor het hotel. Waar de Belg zich vroeger tevreden stelde met een verbinding in de publieke ruimtes, wilt hij nu ook kwaliteitsvolle wifi op de kamer en aan het zwembad.”

Al geloven wij dat de wifi en mobiele data afzetten net hét geheim zijn van complete rust. Ieder zijn ding natuurlijk, maar vergeet vooral niet te genieten van het moment en van elkaar.

Meer artikels over reizen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content