Waarom je nu een reis naar Venetië moet boeken!

Romantiek in de late herfstzon? Dat vind je in Venetië. Het Brugge van het Zuiden is tussen midden september en november de ideale plek om te vertoeven. Feeling zocht voor jou enkele toffe adresjes uit die een bezoek waard zijn.

Venetië, met zijn vele kanalen, gondels en vriendelijke Italianen is altijd een goed idee. Zeker in de herfstmaanden is het er heerlijk vertoeven. Het filmfestival is net achter de rug, de toeristen drommen niet meer samen op het San Marcoplein,... met andere woorden je kan op je gemak de stad gaan verkennen in de zalige nazomerzon. Feeling zocht voor jou alvast enkele adresjes die een bezoekje zeker waard zijn!

1. Louis Vuitton boetiek

Louis Vuitton

Louis Vuitton vind je toch overal? Ja, maar in deze winkel word je een ervaring rijker. Snuister tussen de tassen, accessoires en juwelen op verdieping één, ontdek toffe stuks in de mannencollectie van verdieping twee en leef je uit op verdieping drie tussen de vrouwen- en schoenencollectie. Bewaar je verwondering echter voor de topfloor want daar ligt een prachtige bibliotheek annex tentoonstellingsruimte verscholen. Zeker een bezoekje waard. Feeling-gastvrouw Tiany Kiriloff was ook in de zevende shoe heaven toen ze het pand bezocht.

San Marco 1345, Salizada San Moisè, Vaporetto San Marco, 30124 Venetië

2. Sant Maria Novella

Santa Maria Novella

Fans van de Santa Maria Novella producten, shoppen deze Italiaanse beauty goodies sinds een tijdje gewoon in Antwerpen. Maar niets is zo bijzonder als winkelen aan de bron. Voor wie nog niet in de prachtige Santa Maria Novella kapel/apotheek in Firenze geraakt is: de winkel in Venetië is klein, maar net zo fijn. Zeker een bezoekje waard.

San Marco 3149, Salizada San Samuele, Vaporetto San Samuele, Venetië.

3. Carpe Diem

Carpe Diem

Wat zou Venetië zijn zonder vintage? Hét designer vintage adres van de stad is Carpe Diem. Je plukt hier niet alleen de dag, maar ook de mooiste Chanel jasjes en Missoni jurken uit de rekken. De prijzen zijn niet min, maar de beste dingen in het leven zijn nu éénmaal niet altijd gratis...

Sestriere San Marco 2561, Campo Santa Maria del Giglio, Venetië.

4. Noa di Nina

Noa di Nina

Wie nog op zoek moet voor een outfit voor een Venetiaanse avond, passeert best even bij Noa di Nina: 2 prachtige boetieks in 1, letterlijk op de rand van een kanaal. Hier vind je onder andere merken als Noa Noa en Hoss Intropia, maar ook eigenzinnige accessoires en schoenen die de eigenares van over de ganse wereld verzamelt. Deze spectaculaire boudoir is een must-visit.

San Marco 4231, Campo Manin, Vaporetto Rialto, Venetië.

Na al dat shoppen verdien je een goede nachtrust in één van de mooie hotels die Venetië te bieden heeft, maar eerst lekker dineren in de leukste restaurantjes van de sprookjesachtige stad.

Partner Content

Gesponsorde content