Winters weekendje weg in Praag

Nog zin in een romantisch weekendje met zijn tweeën of wil je je feestperiode dit jaar een keer doorbrengen in een ander decor? Dan moet je zeker Praag overwegen.

In het hartje van Europa, aan de oevers van de Moldau, ligt een van Europa’s best bewaarde historische pareltjes, Praag. De ‘Gouden Stad’ ademt eeuwenoude geschiedenis en trakteert zijn bezoekers op tal van imposante bouwwerken. Ook wie van shopping en lekker eten houdt, vindt hier gegarandeerd iets van zijn gading. Praag is niet alleen een leuke bestemming voor een lang weekendje weg, de ‘Stad van de Honderd Torens’ is ook nog eens ontzettend lief voor je portemonnee. Zin gekregen in een reisje naar het mooie Praag? Hier vertellen wij welke hoogtepunten je tijdens je bezoek niet mag missen.

Belangrijke bezienswaardigheden
Praag heb je niet gezien zonder een bezoek aan zijn beroemde 14e-eeuwse Karelsbrug. Deze drukbezochte brug met zijn dertig 18-eeuwse beeldengroepen brengt je naar de Oude Stad (Staré Město), waar je vooral rond het marktplein Staromestské Námesti de meest interessante bouwwerken vindt. De gotische Týnkerk, het 18-eeuwse Kinskýpaleis, de barokke Sint-Nicolaaskerk en het Raadhuis, bekend om zijn 69 meter hoge toren met astronomisch uurwerk,  zijn slechts enkele van de vele pareltjes die je niet mag missen. Aan de andere kant van de rivier ligt Hradcany, de oudste wijk van Praag. Hier kun je niet voorbij aan de Praagse Burcht, een enorm paleizencomplex waaraan 600 jaar lang is gewerkt. Andere eyecatchers zijn de Sint-Vituskathedraal en het pittoreske Gouden Straatje (Zlatá Ulicka), waar schrijver en dichter Franz Kafka een aantal jaar heeft gewoond.

Voordelig shoppen
Shoppen in Praag is niet meer zo voordelig als voorheen, maar toch kun je er nog heel wat koopjes doen. Fashonista’s kunnen hun hart ophalen in de buurt rond het Wenceslasplein waar ook Na Přikopě ligt, de bekendste winkelstraat van de stad en tevens een van de duurste winkelstraten ter wereld. Uitgebreid shoppen kun je ook in de winkelcentra Palladium, Chodov, Letnany en Metropole. Ben je op zoek naar antieke spulletjes tegen een betaalbare prijs, dan moet je opnieuw naar de Oude Stad (Staré Město). Typische souvenirs uit Praag, zijn Boheems kristal, sieraden, marionetten, houten speelgoed en het Tsjechische likeur Becherovka.

Goedkoop uit eten
Culinair genieten kun je in de Tsjechische hoofdstad voor een habbekrats. Zelfs in de duurste restaurants eet je als een koning, zonder al te diep in de buidel te moeten tasten. Typische gerechten zijn onder meer Bramborák (aardappelpannenkoeken), topinky (geroosterd brood) en český knedlik (Boheemse knoedels). Leuke restaurants waar je de traditionele keuken kunt proeven, zijn U Sádlů, U Maltézských Rytířů en La Dégustation Bohême. Een aperifiefje drink je bij voorkeur in U Zlatého Tygra,U Vystřeleného Oka of U Fleků.

Partner Content

Gesponsorde content