Winterse citytrip voor koele hipsters

Toerisme-redactrice Evy Van Elsacker is ’s winters liefst in de bergen. Zeker als je je daar tijdens de koude februarimaand kunt warmen aan schitterende concerten.

 

Citytrippen in de winter? Dan is Genève een aanrader. Er is genoeg om je op te warmen in de stad: in februari zie je Balthazar, Zita Swoon, Philip Glass en Marianne Faithfull op het Antigel festival In de omgeving kun je skiën, of je kunt inschepen voor een hartverwarmende Zwitserse kaasfonduecruise en de stad is natuurlijk ook het walhalla voor shoppers die van luxeboetieks houden. Denk dure horloges en prijzige juwelen. Liever kijken? Dan is het Patek Philippe-museum een aanrader. Qua logies is Manotel N’vY een welkome afwisseling tussen de saaie zakenhotels: het is arty, cosy en trendy. Met zijn frisse designkamers speelt dit coole hotel in op de generatie Y. Gratis wifi is er vanzelfsprekend, moderne kunst en graffiti op de muren ook. Ook valt er van alles te beleven in de lounge, die regelmatig radioshows en concerten host. En de naam lijkt op de mijne, plus je krijgt er goesting van op z’n Frans 🙂 Mijn favoriete slaapplek in Genève.

Je vliegt heen en weer naar Genève met Brussels Airlines vanaf € 69. Kamers in N’vY vanaf CHF 170/ € 150 voor 2 personen. Het Antigel festival loopt van 29/1 tot 14/2.

 

Evy Van Elsacker Toerisme-redactrice Evy Van Elsacker is vurig, houdt van salsa en Cuba, en ze weet je altijd hotels en must sees aan te raden, van Marseille tot New York.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content