In het zoutwaterbad van Miramonti lijkt het alsof je bovenop de Alpen zwemt.

Zien: dit zijn de meest spectaculaire zwembaden van Europa

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

Nu de zomer uit haar startblokken schoot, snakken we hevig naar een frisse duik. Waarom zou je dat in een ‘doorsnee’ zwembad doen als er ook spectaculaire bestaan? Onderstaande exemplaren liggen in Europa en hebben een adembenemend zicht op de natuur. Dus twijfel niet en boek die trip; het water wacht op je.

1. Aenaon Villa’s in Santorini (Griekenland)

Op het Griekse eiland Santorini kan je een verblijf boeken in één van de luxueuze Aenaon villa’s. Alleen al voor het ‘overloopbad’, dat lijkt te versmelten met de helderblauwe Egeïsche Zee, wil je er naartoe.

@aenaonvillassantorini, aenaonvillas.gr.

2. Beausite in Zermatt (Zwitserland)

Bij Beausite in Zermatt wacht je bij het naar buiten zwemmen een adembenemend zicht op de Matterhorn. Nadat je jouw baantjes hebt getrokken in het stomende overloopbad, kan je nog heerlijk wellnessen in hun jacuzzi, Finse sauna, hamam en infraroodcabine.

@beausitezermatt, beausitezermatt.ch.

3. Milla Montis in Maranza (Italië)

Het buitenzwembad van Milla Montis is zowel in de zomer als in de winter open (fantastisch als het heeft gesneeuwd!). Vanuit de ligstoelen heb je zicht op de bergen en het nabijgelegen, kabbelende beekje. Dompel hier – op hete zomerdagen – je tenen onder in het ijskoude water uit de Dolomieten.

@hotel_millamontis, hotel-milla-montis.com.

© Daniel Zangerl.

4. Gloriette Guesthouse, Zuid-Tirol, Italië

Het meest Instagrammable zwembad uit dit lijstje moét wel dat van Gloriette Guesthouse zijn. De 360° skyline over de Dolomieten is prachtig en de stalen luchtstructuur is waanzinnig fotogeniek.

@gloriette_guesthouse, gloriette-guesthouse.com.

© Alex Filz.

5. Miramonti, Avelengo, Zuid-Tirol, Italië

De spa van hotel Miramonti ligt op een berghelling, met een bos op de achtergrond. In het zoutwaterbad lijkt het dan ook alsof je bovenop de Alpen zwemt; fenomenaal mooi. Met slimme architectuur werd de natuur nagebootst; het dakje boven het zwembad heeft een magisch, grot-effect.

@miramontiboutiquehotel, hotel-miramonti.com.

Info en beelden: The Aficionados – dé curated website voor luxe accomodaties en woningen.

Meer verkoeling

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content