Zin in een fietstocht? Dit is de mooiste e-bikeroute door Limburg

Het is puur genot als we kunnen fietsen. En al zeker met een elektrisch duwtje in de rug. We stellen je vandaag graag één van Vlaanderens mooiste e-bikeroutes voor: dwars door de boomtoppen van Bosland.

 

Welke regio?

Bosland. Je rijdt door de uitgestrekte natuurgebieden van Lommel, Hechtel-Eksel, Pelt en Peer.

Hoe lang is deze route?

61 km. Download de route hier.

Wat zijn de troeven?

Met meer dan 5.000 hectare bos is dit een ideale plek om door het ontluikende lentegroen te fietsen. En dan beland je plots in de Sahara...

Wat moet je zeker zien?

Je valt van de ene verbazing in de andere. Aan fietsknooppunt 272 fiets je de cirkelvormige brug op, en rijd je op boomkruinhoogte door het bos. Een bijzonder perspectief! De Lommelse Sahara is het waard om even van je fiets af te stappen. Je kunt er de uitkijktoren opklimmen, of wandelen in het zanderige, woestijnachtige landschap met helderblauwe meertjes. Met dat fijne zand wordt al eeuwen glas geblazen. In het Glazen Huis in Lommel zie je demonstraties glasblazen en glasgieten, plus expo’s van kunstige ontwerpen in glas. Meer verrassende kunst verderop: tussen de bomen van het Klankenbos in Neerpelt zitten unieke instrumenten verscholen, strelingen voor het oog en het oor.

Zijn er toffe terrasjes?

Een ijsje van hoevemelk of een wafel met frambozen smaakt bij De Kleine Hof in Overpelt, zeker op het terras met zicht op de velden. Ook De Weteringshoeve in Lommel bereidt zelf ijs en heeft een groot terras midden in de natuur, tussen koetjes en kalfjes. Wandelgebied De Watering ligt in hun achtertuin. Fietsen dwars door de boomtoppen

Genieten van de lente?

Met meeneemgerechten kun je je neervlijen waar je maar wilt in Bosland. Inge Smeets van INGEbakken in Lommel zorgt voor picknicks in een gekoelde rugzak met zalmkruidenwafel, fruitsla, homemade limonade en nog veel meer vanaf € 20 per persoon. Broodjes gezond, ook glutenvrije, kun je halen bij De Maderij in Neerpelt. Hou je meer van een gastronomische halte met attente bediening, dan zit je uitstekend bij Cuchara in Lommel. Topchef Jan Tournier dresseert culinaire hoogstandjes voor je op houten designborden.

Waar kan je logeren?

Ga je voor basic in de natuur, boek dan het tiny house van Willy in Pelt op Airbnb. Liever luxe? Dan is Casa Ciolina in Peer, op een steenworp van knooppunt 206, een aanrader in landelijke stijl, met oog voor detail. Je geniet er van de mooie wellness en er is zelfs een Feeling-kamer!

Zelf een e-bike huren?

Bij fietsverhuur De Soeverein in Lommel huur je een elektrische fiets vanaf € 28 per dag (vooraf reserveren). Bij fietsverhuur Loos in Neerpelt betaal je iets minder; € 25 voor een dag.

 

Meer genieten van de natuur?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content