Temperaturen boven de 18°C, dat betekent wat ons betreft maar één ding: ons zo snel mogelijk naar het dichtstbijzijnde terras reppen dat zomerse cocktails en home made ice tea’s schenkt. Klinken dat jou ook als muziek in de oren? Dan is afzakken naar Antwerpen misschien een tof idee. ‘t Stad heeft immers heel wat mooie terrassen in de aanbieding. Van de hippe waaier aan gezelligheid op het Marnixplein tot een paar verborgen parels in het groen: dit zijn de mooiste terrassen van Antwerpen.

Sun is out: 14 x de mooiste terrassen in Antwerpen

1. Bar Brut

Voor de perfecte combinatie van een eigenzinnige, kwalitatieve selectie wijnen, bier en fingerfood moet je bij Bar Brut op het Eilandje zijn. De bar is niet groot, maar daardoor juist des te gezelliger; zeker op het zonovergoten terras is het altijd genieten. Extra: uit het ruime aanbod (natuur-)wijnen kan je ook één of meer flessen mee naar huis nemen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bar Brut (@bar.brut)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Londenstraat 3, 2000 Antwerpen.

2. Bar Chapel

Gezellig bijpraten met vrienden over een bordje tapas en een goed glas wijn? Dat doe je in de prachtige kloostertuin van Bar Chapel. Een nonchalante beach sfeer, een bohemian interieur en een paar zwoele Ibiza beats krijg je er gratis bij.

Bar Chapel, Kerkstraat 150, 2060 Antwerpen. 

3. Patine

Ook bij eetcafé en wijnbar Patine is het vooral nonchalance dat de klok slaat. Zin in een zonnige, maar ongedwongen apero na het werk: dan moet je afzakken naar deze oldschool stek met hoog Parisienne-gehalte op de Leopold De Waelplaats. De wijnkaart is er uitgebreid, het assortiment hapjes ook. Aanrader: probeer zeker de hummus “verde” en de Nacho’s met Patine twist eens.

Patine, Leopold de Waelstraat 1, 2000 Antwerpen. 

4. Walvis

In de Antwerpse wijk Zurenborg is het gezelligheid troef. Een van de leukste ‘verborgen parels’ daar vind je op de hoek van de Walvisstraat met de Lange Vanruusbroecstraat. Op het gemoedelijke terras aan een van de rustigste rotondes van Antwerpen geniet je in de schaduw van een paar bomen en onder een casual lichtslinger van je latte of home made ice tea.

Walvis, Walvisstraat 1, 2018 Zurenborg. 

5. Take 5 Minutes in Paris

Achter de gevel van deze ontbijt- en brunchbar zit een prachtige binnentuin verborgen.  Dankzij de krullerige terrasuitzet en de gezelligheid waan je je er bijna écht in hartje Parijs. Geen plek meer achteraan? Dat kan al eens gebeuren, maar geen nood: ook op het kleine terrasje vooraan kan je je ogen flink de kost geven: de Kloosterstraat is – zeker in het weekend – met haar talrijke design- en brocanteshops een van de drukst bezochte en gezelligste straatjes van ‘t stad.

Take 5 minutes in Paris, Kloosterstraat 50, 2000 Antwerpen 

6. Tio Tapasbar

Relatief new in town – althans van vorige zomer geleden – maar instant een plekje gescoord in ons hart: Tío tapasbar op de zonovergoten en gezellig drukke Marnixplaats op ‘t Zuid. Waarom deze plek op 8 mei absoluut de place to be is? Naast wat zon vang je er hopelijk ook een beetje zuiderse sfeer. De kleine, maar verfijnde tapasgerechtjes met beet aan en de sprankelende wijn geserveerd in volkse glaasjes doen alvast onmiddellijk aan een authentieke tapasbar in hartje Barcelona denken.

Tío tapasbar, Marnixplaats 7, 2000 Antwerpen. 

7. Kapitein Zeppos

Wie terrassen in ‘t stad zegt, zegt eigenlijk zoveel als Mechelseplein: elke zonnige zaterdag troept half studentikoos Antwerpen op dit ruime en met horecazaken bezaaide plein samen om er te genieten van een hapje en een drankje. Bij Kapitein Zeppos geniet je van the best of both worlds: een uitgebreide drankenkaart én een simpele, maar lekkere keuken.

Kapitein Zeppos, Vleminckveld 78, 2000 Antwerpen. 

8. Pakt

Nog een topplaatsje wat betreft gezellig groen terrassen in hartje Antwerpen is Pakt. Op deze voormalige industriële site vestigeden zich recent tal van ecologische ondernemers en creatieve start-ups. Onder die bedrijven ook enkele leuke horecazaakjes. Onder meer het rooftop terras van Racine, de gezellige baken van ‘healthy pizza’-zaak Standard en ook het zonnige terras van de biologische foodbar Kasserol, zijn een bezoekje waard.

Leuke extra: in de zomermaanden worden er op de site tal van hippe zomerse events georganiseerd. Super voor een ‘festival in de city’-gevoel!

Pakt, Regine Beerplein, 2018 Antwerpen

9. Bar Leon

Ook in Borgerhout liggen een paar terrasrijke parels verborgen. Bar Leon is er daar eentje van. Gelegen op een hoek van het heerlijk groene en relatief uitgestrekte Krugerplein, is het vooral op een zonnige zon- of zaterdag fijn vertoeven bij Bar Leon. In het weekend serveert de bar naast drankjes immers ook een lekkere brunch (all you can eat, uhu) en komen er regelmatig dj’s een stukje vinyl draaien.

Leuke extra voor jonge ouders: de bar beschikt ook over een leuke aangrenzende speeltuin. Een babbeltje slaan met vrienden en vanuit je ooghoek je enthousiaste kroost een beetje in de gaten houden: check!

Bar Leon, Reuzenstraat 23, 2140 Antwerpen

10. Black Smoke – Rooftop Bar

Bovenop het dak van de verbouwde toren van stadsbrouwerij De Koninck bevindt zich de rooftop bar van Black Smoke, het Amerikaanse grill- en barbecue-concept van Kasper Stuart. Ook hier heerlijk stedelijke urban vibes en – dankzij de hooggelegen locatie – aardig wat zon, ook al pril in het voorjaar. Op het menu? Tal van wijze cocktails en long-drinks, low & slow cooked bbq-schotels en pulled beef sandwiches!

Black Smoke rooftopbar, Boomgaardstraat 1, 2018 Antwerpen. 

11. Esco*bar

Achter de gevel van de gezellige, zuiders getinte koffie- en luchplek Esco*bar ligt een sfeervol tuinterrasje verborgen. Enkel kunstgras hier, maar de ludieke Colombiaanse aankleding, de heerlijke brunchgerechten, zonnige homemade lemonades en vooral ook de vriendelijke bediening, maken van deze spot de ideale bar om te genieten van een paar eerste lentestraaltjes.

Esco*bar, Quellinstraat 32, 2018 Antwerpen. 

12. Regatta Club

Voor een terras-pareltje hoef je niet altijd per se in de Antwerpse binnenstad te zijn: ook op Linkeroever zijn er tegenwoordig heel wat leuke zomerse zaken te ontdekken. Naast tal van tijdelijke zomerbars en pop-ups, vind je er ook de Regatta Club: een hippe beach bar. Grootste troef van deze hotspot: het restaurantgedeelte drijft gewoon op het water.

Dankzij de steiger, de houten terrasuitzet, het aanwezige ‘tenen-in-het-zand‘-gevoel en de watersporten die je er kan beoefenen, heeft de club iets weg van een trendy strandbar zoals je die vindt aan onze Belgische kust.

Leuke extra: Naast een gezellige zomerbar, is de Regatta Beach Club ook een toffe event locatie waar je tijdens de zomermaanden terecht kan voor allerlei evenementen – denk: een dj-feestje of een bbq’tje bijvoorbeeld.

Regatta Club, Katwilgweg 1, 2050 Antwerpen. 

13. Bar Luca

Ook op het zonovergoten terras van Zuiderse tapasbar Bar Luca is het aangenaam vertoeven op zaterdag. Je glaasje wijn of pastis, dat combineer je rond een uur of vier, vijf gewoon met een bordje Spaanse mosselen of een overheerlijke lamscurry met citroenrijst. Meer zin een fris biertje of een gemberthee? Dan verkas je toch gewoon naar de overkant van het plein: daar vangt café Mombassa je met plezier op.

Bar Luca, Moorkensplein 2, 2140 Borgerhout. 

14. Seef Brouwerij & eetkaffee

Ook het Brouwerij Kaffee van de Antwerpse Brouw Compagnie beschikt over een superruim, zomers gezellig en urban getint terras. Tussen binnenmuren van de brouwerij zelf kan je genieten van een eigen gebrouwen (Seef-) biertje, een heerlijke tapasplank of zelfs een stoofpotje van Nonkel Pater.

Seef Brouwerij & eetkaffee, Indiëstraat 21, 2000 Antwerpen

Meer lezen over horeca en terrassen: