8 x luxe geurkaarsen die jouw huis hullen in kerst

Buiten koud = binnen gezellig. Haal – naast veel lampjes – het parfum van kerst in huis met één van onderstaande geurkaarsen. Pure luxe!

Hoe gebruik je een geurkaars eigenlijk?

Enkele tips om alles uit je kaars te halen:

  1. Wil je jouw geurkaars nog niet meteen gebruiken, bewaar hem dan in een droge en gematigde omgeving. De temperatuur van je opslagplaats ligt liefst tussen 16 en 27°C. Tip: berg hem niet langer dan twee maanden op.
  2. Laat je kaars – zeker de eerste keer dat je ‘m aansteekt – branden totdat het volledige oppervlak gesmolten is.
  3. Hou het wasbad vrij van lucifers en afval.
  4. Wil je de geur optimaal houden, brand het bovenste 1/3 van je kaars dan niet langer dan 2 uur. Het resterende deel steek je best niet langer dan 1 uur aan.
  5. Knip de lont regelmatig af met een lontschaar zodat-ie niet aan de was kleeft en de kaars geen zwarte rook afgeeft. De lont is best niet langer dan 5 mm.
  6. Moet de lont bijgeknipt worden, doe dat dan voorzichtig als de was nog gesmolten is. Laat de kaars stollen alvorens hem opnieuw aan te steken.
  7. Brand je geurkaars niet volledig op. Laat altijd minstens 5 mm niet-gesmolten was op de bodem liggen.
  8. Zorg ervoor dat je de kaars altijd goed ziet als-ie aan is. Hou ‘m verder uit de buurt van kinderen, gordijnen en huisdieren. Bescherm ook steeds de tafel of het oppervlak waarop de kaars staat (bijvoorbeeld met een houten of keramische plaat).

8 x luxe geurkaarsen voor kerst

‘Gloria’ geurkaars met kruidige noten

'Gloria' geurkaars met kruidige noten

‘Gloria’ geurkaars met kruidige noten

Deze geurkaars uit de kerstcollectie van Trudon vult je woonkamer met Indonesische patchoeli, Haïtiaanse vetiver en cederhout. Een sluier van kruidige noten (kaneel, kruidnagel en nootmuskaat) zorgt voor extra cosiness terwijl een vleugje citrus je wakker houdt voor Netflix. Aantal branduren? Zo’n 55 à 60.

Trudon, € 98 voor 270 gram via trudon.com.

Oosterse en houtachtige geurkaars met oud

Oosterse en houtachtige geurkaars met oud

Oosterse en houtachtige geurkaars met oud

Deze luxe geurkaars opent met een zweem van bergamot en sinaasappel, heeft een hart van Haïtiaanse amyris-olie, Russische koriander en agarhout-olie (oud) en verwent met cederhout, leerakkoord, patchoeli-olie, sandelhout en muskus in de basis. Brandtijd? Zo’n 50 uur. In beperkte oplage te koop dus shop snel!

Acqua di Parma, € 100 voor 200 g via acquadiparma.com.

‘Baies’ geurkaars met carrousel

'Baies' geurkaars met carrousel

‘Baies’ geurkaars met carrousel

Berries, één van de emblematische geuren van Maison Diptyque, combineert de pittige koelte van pas geplukte zwarte bessen met de levendige accenten van roos. Dit jaar werd de luxe geurkaars versierd met een carrousel, waarvan de gouden bedeltjes rond de vlam draaien (net als planeten rond de zon). Brandtijd? Zo’n 60 uur.

Diptyque, € 108 voor 190 gram via diptyqueparis.com.

‘Red Bubbles’ geurkaars met besjes, jasmijn en tonkaboon

'Red Bubbles' geurkaars met besjes, jasmijn en tonkaboon

‘Red Bubbles’ geurkaars met besjes, jasmijn en tonkaboon

Deze Red Bubbles-geurkaars lonkt naar kerst: transparante belletjes dwarrelen door het rode glas als witte vlokken voor een zonsondergang. Het warm en feestelijk boeket van bessen, jasmijn en tonkabonen schept een winterse sfeer en belooft een gezellige avond met vrienden en familie. Brandtijd? Ongeveer 60 uur.

Baobab, vanaf € 105 voor 500 g via baobabcollection.com.

‘By the Fireplace’ geurkaars

'By the Fireplace' geurkaars

‘By the Fireplace’ geurkaars

Deze Replica By the Fireplace ruikt naar open haard in putje winter. Warm, houtachtig en zacht, doet de geur denken aan knetterende vlammen en geroosterde kastanjes. Brandtijd? Zo’n 40 uur.

Maison Margiela, € 55 voor 165 g via maisonmargiela.com.

‘Oud Suprême’ geurkaars

'Oud Suprême' geurkaars

‘Oud Suprême’ geurkaars

Deze luxe geurkaars met oud, gecreëerd door François Demachy, heeft sombere en houtachtige, licht gerookte accenten. De kaars zit in een porseleinen pot en brandt tot 60 uur.

Dior, € 80 voor 250 g via dior.com.

‘Fumus’ geurkaars met berk en sinaas

'Fumus' geurkaars met berk en sinaas

‘Fumus’ geurkaars met berk en sinaas

Deze luxe geurkaars van Gucci werd gehuld in blauw Richard Ginori porselein met het Star Eye motief. De geur, Fumus, omvat het donkere en intense parfum van berk gecombineerd met heldere noten van sinaasappelbladeren en bijenwas; het aroma dat de Florentijnse werkplaats van ambachtsmannen zou hebben gevuld. Hij brandt zo’n 68 uur.

Gucci, € 320 via gucci.com.

Canopée geurkaars

Canopée geurkaars

Canopée geurkaars

Luxelabel Cartier lanceert – net op tijd voor kerst – hun allereerste collectie geurkaarsen. Les Écrins Parfumés start met vier porseleinen kaarsen, ontworpen door Mathilde Laurent. Deze Canopée heeft plantaardige, houtachtige, frisse en levendige noten die je ‘als een vogel door de boomtoppen doen zweven’.

Cartier, € 194 voor 220 g in de boetiek (en binnenkort via cartier.com).

Meer knusse kerstcontent

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content