Binnenkijken: design oase in de duinen

Ze runt samen met haar man drie interieurwinkels, heeft twee tieners in huis én een hond, maar Sylvie Dekien laat zich zelden opjagen. En als je haar huis ziet, word je vanzelf zen: een design oase in de duinen.

 

Ook al prijkt de naam RR Interior op hun drie interieurwinkels, de zaak is wel degelijk een een samenwerking tussen Sylvie en haar man Rik Ruebens. Ze leerden elkaar kennen aan de Gentse universiteit. Sylvie werkte een tijdje bij Xandres, haar echtgenoot bij een badkamerspeciaalzaak in Knokke. “Dat was dan ook de reden waarom we naar hier verhuisden, want we waren allebei aangespoeld: ik ben oorspronkelijk afkomstig van Diksmuide, Rik van Kaprijke.”

Een zee van licht

Sylvie mag dan niet het gezicht zijn, ze is wel het hart van de zaak. Zij beslist in overleg met Rik waar elk meubel, tapijt, kandelaar komt. Hetzelfde gold in hun prachtige huis; een villa in een residentiële wijk nabij het golfterrein van Knokke en vlak bij bos en duinen, die ze vijf jaar geleden verbouwden. De grote structuur van de oorspronkelijke woning bleef behouden, al werden er toch enkele ingrepen gedaan: ze vernieuwden de vloer en de ramen. “Die oude villa’s hier in Knokke hebben zulke kleine raampjes! Gek, toch? Ik hou van veel licht in huis.”

Verne

Verne

Tafelen zoals in The Jane

Ook in hun meubelkeuzes durven Sylvie en Rik al eens atypisch te denken: zo staat er midden in hun leefruimte een houten eettafel van het Nederlandse merk Pilat & Pilat. Opvallend genoeg is die niet de klassieke 74 cm hoog, maar vijf centimeter lager. “Low dining heet dat”, legt Sylvie uit. “Dat principe van laag tafelen pasten we ook toe in restaurant The Jane in Antwerpen, waar we samen met Sergio Herman en de Nederlandse ontwerper Piet Boon het interieur inrichtten. Lager zitten, geeft een gemoedelijke en intieme sfeer.”

Verne

De natuur in huis

Dat natuurlijke materialen hun absolute voorkeur wegdragen, is duidelijk: je vindt hier niet alleen een antiek wollen Marokkaans berbertapijt en natuursteen, maar ook flink wat bijzettafeltjes van Riva en Christian Liaigre in massief hout bijvoorbeeld, een bankje in verbrand hout van de Nederlander Mathieu Nab, Pottery opbergdozen en schalen van Antwerpenaar Vincent Van Duysen voor When Objects Work en windlichten van Limburger Michael Verheyden. De keuken werd op maat gemaakt in eik met een dik Calacatta marmeren werkblad. “Hier eten we ’s ochtends. Dan steek ik als het fris is ook gauw even de gashaard aan, die breekt de koelte in huis meteen”, zegt Sylvie.

Verne

Verne

Verne

Meer over wonen?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content