Binnenkijken: Minimalistische woning in de natuur

Architecte Sofie Ooms ontwierp voor haar zus Dorien een rustgevende thuis in het groen, waar ze zich altijd op vakantie kan voelen. Een zeer minimalistische inrichting met grote glaspartijen zodat de natuur bijna binnen in de woning zit.

 

Minimalisme alom

Voor Dorien werkt wit rustgevend. Ze zullen dan ook nooit hun thuis overladen met spullen. Ze hangen liever één schilderij op dat in de schijnwerper staat, dan er vijf naast elkaar te hangen. Deze filosofie geldt zowel voor accessoires als voor meubilair. Less is more!

schilderij

bad

living

“We vinden dat vele wit zo rustgevend, dat het zonde zou zijn om alles te overladen”

Natuurlijke materialen

Sofie koos voor het huis van haar zus voor natuurlijke materialen. De buitenkant van de woning bestaat uit bakstenen en afrormosia, een exotische houtsoort. In de keuken lopen de stenen van het terras buiten door tot in de keuken. Hierdoor wordt de binnen-buiten relatie alleen nog maar versterkt.

huis

“Afrormosia is perfect als gevelbekleding: het vergrijst mooi en behoudt zijn typische tekening”

keuken

Zuidgeoriënteerd

Het natuurlijke licht zorgt ervoor dat de warme materialen en de witte wanden nog meer tot hun recht komen. De keuken is zuidgeoriënteerd waardoor er veel natuurlijk licht binnenvalt in de ruimte. De bomen rondom de woning zorgen voor een schitterend schaduwspel.

keuken

trap

 

Onze vorige binnenkijkers:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content