Binnenkijken: oase van groen in de Brusselse binnenstad

Inge is dol op woonbladen en alles wat met interieurs te maken heeft. In haar Brusselse herenhuis mét tuin kon ze haar passie helemaal uitleven. Ontdek haar mooie woonst in hartje Brussel.

Met een voorliefde voor woonbladen, interieur en decoratie werd Inge enkele jaren geleden verliefd op een 19e eeuw herenhuis in onze hoofdstad. Het oorspronkelijk donker en somber pand met fluwelen lambrisering en zware plafonds werd omgetoverd tot een moderne woning met veel lichtinval en respect voor de authentieke elementen.

Sfeervol terras

tuin

terras

Eén van de eyecatchers van het huis is de groene tuin met groot zonneterras. Er heerst een perfecte balans tussen terras, tuin en water. De dwarse stroken blauwe steen tussen het gazon doen de tuin groter lijken. De tien meter lange, smalle vijver geeft een strakke indruk, maar de waterplanten geven een natuurlijke touch.

Spelen met contrast

eetkamer

woonkamer

Het vele wit in de eetkamer maakt de ruimte lichter en laat de schouw en het groengouden plafond helemaal tot hun recht komen. Ook in de woonkamer fleuren de fuchsia poefs de ruimte op. 

Op 'n onbewoond eiland

keuken</p data-lazy-src=

De wijnkelder met witgekalkte bakstenen en cementtegels op de vloer is een verborgen pronkstuk.

Creatief met kleur

kinderkamer 1

kinderkamer 2

De kinderslaapkamers zijn een mix van authentiek, vintage en nieuw. Inge ging er creatief aan de slag met de bestaande elementen van het huis en gebruikte bijvoorbeeld de schouw als hoofdeinde voor het bed van haar dochter.

Bekijk ook onze andere binnenkijkers:

Partner Content

Gesponsorde content