Toen architect Axel Devroe dit industriële pand renoveerde, vulde hij wat er van het originele gebouw overbleef aan met nieuwe elementen en materialen. Waardoor oud en nieuw op een unieke manier met elkaar dialogeren. Kijk even mee…

Reconversies van voormalige fabrieksgebouwen leveren wel vaker spectaculaire resultaten op, maar soms bots je op een project dat er echt bovenuit steekt. Deze site van een metaalbewerkingsbedrijf van rond 1800 in het historische centrum van Gent is daar een mooi voorbeeld van. Doordat het terrein een eindje van de straat verwijderd ligt, vonden bouwpromotoren het minder aantrekkelijk en konden drie vrienden het samen kopen. Ze besloten van het bestaande volume in Lvorm, waar vroeger de werkhuizen en opslagplaatsen van het bedrijf gevestigd waren, drie afzonderlijke woningen te maken en de vroegere parkeerplaats om te vormen tot een collectieve tuin. Een soort van woonerf dus, maar niet in de traditionele betekenis van het woord. De woningen zijn immers strikt van elkaar gescheiden en beschikken elk over een eigen, afgesloten stuk grond.

Verder lezen?
Wil je graag verder lezen en ongelimiteerd genieten van al onze artikels? Maak dan snel een account aan en stap binnen in de wereld van Feeling.
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut en krijg toegang tot alle Feeling artikels.

Dit ga je ook leuk vinden:

DOOR JAN DE VOS. FOTO’S: KAATJE VERSCHOREN.