Binnenkijken: Traditioneel wonen op zijn kop!

Met zijn opgehoogde benedenverdieping, half-ondergronds nachtgedeelte en opvallende gevel breekt deze nieuwbouw aan de Belgische kust resoluut met het beeld van de traditionele kavelwoning.

De woning van Bart en Sara werd ontworpen door architectenduo Vens Vanbelle in de badplaats Bredene. De architecten hielpen hen ook al tijdens hun zoektocht naar het juiste perceel. Ze kozen dit perceel omwille van de open ruimte rondom waardoor ze veel opties hadden in het ontwerp.

huis

1. Alles op z'n kop

trap

slaapkamer

keuken

De traditionele manier van bouwen werd hier absoluut niet gevolgd. De woonfuncties die we bovenaan verwachten, zoals de slaapkamer, zitten in de woning van Bart en Sara half onder de grond. De gelijkvloerse verdieping zit dan weer een half niveau boven de straatkant. De keuken, de inkom, het toilet en de bureau zijn verwerkt in een open, golvende volume

2. Hout en wit

Het hart van de woning is de zitruimte door de huiselijke sfeer die het hout uitstraalt. De muren heeft het koppel bewust wit gelaten zodat alle aandacht naar het terras en de omgeving zou gaan. Ze hebben daarom ook gekozen voor grote raampartijen in de woning. Het meubilair kiezen ze vooral op gevoel: enkele familiestukken worden gecombineerd met stukken die ze op internet vinden. Ze hebben niet echt een specifieke smaak.

“We oriënteerden de woning zo dat de lichtinval optimaal is”

keuken

omgeving

eetkamer

Bekijk zeker onze een van onze vorige binnenkijkers:

appartement met zicht

Appartement met panoramisch uitzicht

herenhuis

Herenhuis met kleuraccenten

Partner Content

Gesponsorde content