Citytrip Praag: 4 x designshoppen

Praag beschikt over een indrukwekkend architecturaal erfgoed, maar zit ook op het vlak van eigentijds design duidelijk in de lift. Vooral in de wijk Vinohrady, niet ver van het Wenceslasplein, vind je steeds meer mooie interieurzaken. Deze selectie moet je zeker checken tijdens een citytrip in Praag

1. Duitse topkwaliteit

Home Style bestaat al sinds 2005 en is in eerste instantie de thuishaven van Hülsta, het Duitse meubelbedrijf dat dit jaar zijn 75ste verjaardag viert. Wie van strak en eigentijds houdt, is hier aan het goede adres. Ook Now! by Hülsta, het jongere en budgetvriendelijkere dochtermerk, is vertegenwoordigd. Duitse degelijkheid dus, en dat geldt meteen ook voor de zitmeubelen van de drie andere grote merken die hier aangeprezen worden: Rolf Benz, Koinor en Franz Fertig.

Vinohradska 34/30

www.homestyle.cz

2. Grote namen

Bij Design Propaganda is het aanbod wat kleuriger en speelser. Je kunt er terecht voor meubilair – vooral veel stoelen – , maar ook verlichting en accessoires van zowat alle grote merken (van Bonaldo en ClassiCon over Kartell en Flos tot Muuto en Zanotta), maar ook kennismaken met de vaak ludieke creaties van succesvolle Tsjechische ontwerpers als Jakub Berdych, Jaroslav Jurica en Maxim Velcovsky. Alles is ook te koop via de (uitsluitend Tsjechischtalige) website.

Vinohradska 34

www.designpropaganda.com

3. Multifunctioneel

Modulair zitmeubilair is op het eerste gezicht niet erg spectaculair of sexy, maar de producten van het Macedonische (!) bedrijf Feydom werden met name in Duitsland al meermaals met onderscheidingen bekroond. Volkomen terecht overigens, want de elementen van deze zitbanken kun je niet alleen naar believen combineren, maar ook omvormen tot fauteuil, voetbankje of extra bed. Bovendien zijn ze mooi, vervaardigd van duurzame materialen én betaalbaar.

Vinohradska 37

www.feydom.com.mk

4. Designtempel

Last but not least is er Pavilon, een markthal van liefst 2.500 m2 die in 2013 met veel respect voor het verleden gerenoveerd werd en nu volledig in het teken staat van design. Het pand biedt onderdak aan Stockist (meubels, verlichting, tapijten en accessoires van zowat alle topmerken), Mario Wild Flowers (bloemen en planten), Modernista (Tsjechisch avant-garde design) en Lugi (handgemaakte houten meubels). Vanuit Café La Bohème heb je een prachtig uitzicht op het architecturale geheel.

Vinohradska 50

www.pavilon.cz , www.stockist.cz , www.wildflowers.cz , www.modernista.cz , www.lugi.cz

(jdv)

Lees ook:

4 x designadresjes in Kopenhagen

Partner Content

Gesponsorde content