Dankzij deze 3 kleine aanpassingen in je interieur wordt kerstmis nog mooier

Nadine Winten

Het is weer bijna Kerstmis. Is jouw huis nog niet helemaal klaar? Geen zorgen, dankzij de tips van feestarchitecte Nadine Winten, tover jij ook jouw huis om in een kerstparadijs. In haar boek ‘Het Perfecte Feest’ bundelt ze al haar gouden tips voor – je raadt het goed – het perfecte feest. Als kerstcadeautje verklapt ze drie dagen lang haar felbegeerde decoratietips. Nadine geeft vandaag haar laatste drie tips prijs die je tafel en kerstmis nog mooier zullen maken.

Wie mijn vorige tips gelezen heeft, is klaar om de puntjes op de ‘i’ te zetten. Deze laatste drie geef ik dan ook mee om écht alles uit je tafelschikking te halen. Hoeveel belang je al-dan-niet hecht aan etiquette en regels is voor iedereen anders. Maar voor hen die dit belangrijk vinden, geef ik graag nog wat extra advies!

1. Witte borden

Heb je een prachtig kleurrijk servies in je kast staan? Dan toch kies je, zeker met Kerstmis, best voor witte borden. Niet alleen passen ze op iedere tafel en bij elke kleur, ook laten ze de prachtige kunstwerkjes, die je gerechten zijn, ten volle tot uiting komen. ‘Appetijtelijk eten, doe je op witte borden’ zeg ik altijd. Het gerecht moet de eyecatcher zijn, niet het de bord. Porseleinen borden zijn dan ook mijn absolute favoriet. De rand van het dekbord of onderzetbord mag wél een kleur hebben, maar dan liefst in de tint van je decoratie.

Kerstmis

2. Tafelkleed

Heb je al net iets te veel geld uitgegeven aan je decoratie? Dan kan je makkelijk geld besparen op het tafelkleed. Een gouden tip is dan ook: kies zelf een mooie stof, die niet te duur is en maak er zelf een tafellaken van. Met een beetje creativiteit heb je in no time een uniek exemplaar waarvan je gasten onder de indruk zullen zijn. Vorig jaar heb ik bijvoorbeeld de namen van mijn genodigden op het kleed laten borduren. Dit jaar koos ik voor een dennenboom groene, fluwelen stof die ik prachtig kan combineren met m’n goud bestek. Daarnaast is velvet momenteel enorm trendy, heeft het een rijkelijke uitstraling en zorgt het onmiddellijk voor een dosis gezelligheid.

3. Stoffen servetten

Papieren of stoffen servetten? Het maakt een wereld van verschil! Dit is dan ook een basisregel waar ik nooit van afwijk: je gebruikt stoffen exemplaren. Niet alleen zien ze er veel beter uit, ook zijn ze veel veelzijdiger. Zo kan je ze plooien tot allerlei mooie kunstwerkjes of voorzien van een servetring.

Kerstmis

Dit waren mijn laatste tips, ik hoop dat jullie er iets van hebben kunnen opsteken. En dan rest er mij nog maar één ding dat ik moet doen: Zalige Kerst en een gelukkig Nieuwjaar!

Meer tips voor tijdens de feestdagen:

Partner Content

Gesponsorde content