Dé decotip: Beestenboel

Opgezette dieren zijn niet meer weg te denken uit de huizen van hippe vogels. De toonaangevende Belgische taxidermist J-P. Gérard geeft het goede voorbeeld. Hij staat bekend voor zijn spectaculaire creaties, al is het misschien wat drastisch om deze olifant op zijn slurf in je woonkamer te zetten... Wij tonen vijf keer hoe het wel kan!

5 beestige adressen

1. Persoonlijkheid aan de muur

Een wolf, een leeuw, een draak... De webshop White Faux Taxidermy verkoopt het allemaal, in kunststof weliswaar.

Volgen WFT heeft iedereen een (fantasie)dier dat het best bij z'n persoonlijkheid past. Aan jou dus de vraag: ben je een dromerige eenhoorn of eerder een sierlijke gazelle?

2. Antwerpse zoo

Bij Steen en Been, de originele winkel op ‘t Zuid in Antwerpen, vind je alleen échte dieren. Je kunt er zowel grote als kleine opgezette exemplaren kopen. Een kleurrijke vlinder kun je er bijvoorbeeld al voor 12 euro op de kop tikken.

3. Voor de kinderen

Magis me too, de kindercollectie van het Italiaanse designmerk Magis, biedt een kindvriendelijke oplossing voor opgezette dieren. Denk aan een hele zoo in karton, een designhond als stoel of een metalen vogel aan het plafond.

4. Do it yourself

Creatievelingen vinden hun gading bij Paperwolf. Hun papieren 3D-modellen kun je zelf in elkaar knutselen. Mits je voldoende geduld hebt! Met een staande flamingo  van 67 cm ben je bijvoorbeeld al snel vijf uur zoet...

5. Katoenen kunst

Een dier in je huis kan ook echte kunst zijn. Dat bewijst ontwerpster Heidewinne met haar collectie Basics. Er zijn verschillende katoenen kunstwerken in de vorm van varkens, vossen en hertenhoofden. Echte parels om in je huis te hebben.

Partner Content

Gesponsorde content