De nieuwste trends voor je woning op Batibouw

Vanaf dit weekend is het weer Batibouw op de Heyzel in Brussel. Je kan er de nieuwste trends ontdekken op het vlak van bouw, renovatie en interieurinrichting.  Deze editie focust op 3 grote thema's: de terugkeer naar de stad, hernieuwbare energie en de slaapkamer anno 2013. 

De grote thema's van Batibouw 2013
 
Wonen in de stad wint opnieuw aan populariteit. Niet alleen bij de hippe twintigers of de jonge tweeverdieners gezinnen die omwille van pragmatische redenen kiezen voor een plek niet ver van hun werk, kinderopvang of school, maar ook senioren zien de voordelen van het leven in de stad. Dus zijn het vooral de verbouwingen en renovaties die het dezer dagen goed doen en een einde gemaakt hebben aan de stadsvlucht van een paar decennia geleden. Een van de grote thema's op Batibouw is dan ook de terugkeer naar de stad met de verschillende woonvormen die tegemoet komen aan de eisen van een stedelijke omgeving: compacte woningen, groepswoningen voor meerdere gezinnen of de community land trust waarbij de bouwgrond eigendom van de stad blijft.
 
Een onvermijdelijk thema blijft dat van de hernieuwbare energie, goed voor 2 volledige paleizen op de Heyzel: 10 en 12.  Bij hernieuwbare energie denken we spontaan aan een zonneboiler, fotovoltaïsche zonnepanelen of een warmtepomp. Minder gekend zijn de warmtekrachtkoppeling of het gebruik van biomassa. We combineren deze nieuwe technieken met de traditionele fossiele brandstoffen. Op Batibouw ontdek je hoe je deze hybride-oplossingen maiximaal kan laten renderen. 
 
Anno 2013 is onze slaapkamer meer dan een slaap- en liefdesnest. Ze evolueert naar een goeduitgeruste, mooi ingerichte en luxueuse hotelkamer.  Met integratie van multimedia, een ruime dressing, een badkamer in en-suite, wellness... 
 
Evenementen
De hele periode zijn er tal van evenementen, seminaries, tentoonstellingen rond diverse thema's zoals de tentoonstelling "Biobased Materials", in een speciaal ingerichte lounge tussen hall 11 en 12. Je kan er diverse materialen van levende organismen ontdekken, zoals bambou, leder, plantafval uit de landbouw, vissenleer, zijde en wol. Deze materialen zijn biologisch afbreekbaar en verminderen de CO2-uitstoot. Het zijn de materialen van de toekomst.  
 
Praktische Info
Batibouw Brussels Expo (Heyzel) 
Professionele dagen 21-22/2.
Dagen voor particulieren 23/2-3/3, 10u-18u30.
Nocturne op donderdag 28/2 tot 23u.
Ticket: €12, €11 online 

Partner Content

Gesponsorde content