Elk jaar doet verfmerk Levis samen met een panel van internationaal gerenommeerd designtalent onderzoek naar dé interieurtrends voor het aanstormende seizoen. Goed nieuws voor wie een zacht en verfrissend briesje door zijn woonst zou laten waaien, want de trendkleur voor 2022 beloofd ‘bright skies’ te worden: een pastelzacht, licht en luchtig lichtblauw.

Bright skies: wolkje geluk

Een jaar in lockdown deed ons onze prioriteiten scherpstellen: veel mensen werden met de neus op de feiten van hun anders zeer hectische en jachtige leven gedrukt en voelden – zeker met alle angst en onzekerheid rond corona in het achterhoofd – de nood aan positiviteit, rust en authenticiteit opborrelen. Meer dan ooit beseften we dat de dingen die echt belangrijk waren, gek genoeg, al altijd onder onze neus lagen: vrienden, familie, onze thuis en leefwereld. Leven willen we liefst niet gewoon doen zoals voorheen, maar rustiger, trager en met meer inzicht in hoe onze dagelijkse omgeving eigenlijk inspeelt op ons gemoed.

Nu mensen postcorona waarschijnlijk ook wat meer aan het thuiswerk zullen blijven hangen, moet onze woning een multifunctionele plek worden, waar niet alleen plaats gemaakt wordt voor een ‘home office’, maar ook voor wat rustgevend groen, kunst die tegelijkertijd kan inspireren en troost bieden en met voldoende frisse, maar zachte kleuren voor wat kalmte en sereniteit. De trendkleur om dat laatste te bereiken, wordt volgens Levis Bright Skies: een fris en open luchtig lichtblauw dat zacht is voor het gemoed en tegelijkertijd veel positiviteit uitstraalt.

Happy-go-lucky: zachte tinten

Maar ook andere doffe en uiterst zachte pasteltinten gaan het op vlak van deco volgend jaar weer goed doen: zowel pastelgeel, als verschillende warme roze en oranje tinten, lavendel, pastelpaars en een zachte variant van burgundy creëren eenzelfde effect.

Zin om je woonst zelf een beetje in te richten naar dat leven 2.0. Deze zachte en frisse trendstuks kunnen misschien helpen.

Shoppen maar!

Keramieken kandelaar in gebroken wit

H&M Home, € 9,99. Koop hem hier

Fluwelen poefje in lichtblauw

 

Maison en Vogue, € 95. Koop hem hier

Abstracte print met pastelkleuren en lijnen

Westwing, € 99. Koop hem hier

Rieten hanglamp in twee verdiepjes

Made, € 99. Koop hem hier

Plat geweven kilim tapijt in katoen en wol blend

La Redoute, € 122,85. Koop het hier

Zandkleurige tafel in smoked oak met ijzeren onderstel

Design District, € 2.649. Koop hem hier

Flying carpet ‘easy chairs’ in vrolijke kleuren

Simon Desanta (via Nome Furniture), € 4.500. Koop ze hier

Houten stoel in licht eiken design

Espoo, € 729. Koop hem hier

Blauw sierkussen met embroideries en bloemen

Sissy Boy, € 29,99. Koop het hier

Eenvoudige blauw-grijze keramieken kop

HK Living, € 8,95. Koop hem hier

Meer over deco en wonen: