Groen in huis blijft ook komend najaar een trend. Meer zelfs, planten zijn in geen enkele ruimte in huis meer weg te denken. Wil jij je badkamer opleuken met groen, dan lees je best even dit, want niet eender welke plant overleeft in de vochtigste kamer in huis.

Bloemen en planten brengen levendigheid en stijl in huis. Ze zjin niet enkel mooi, ze hebben ook een functie: zo kunnen ze imperfecties verhullen of een stemming mee uitdragen. De badkamer? Dat wordt een oase van rust. Maar welke planten overleven in je badkamer? Een overzicht.

1. Aloë vera

Aloë Vera vind je niet in enkel in je beautyproducten, ook als plant doet hij het op je badkamer prima. Hij komt uit Afrika en overleeft daarom prima in warme omstandigheden. Een keer water geven in de twee weken is voldoende.

2. Varen

De varen is fantastisch voor op de badkamer, hij kan goed tegen vocht én door dankzij zijn  absorptie- en zuiveringsvermogen kan hij zelfs schadelijke stoffen in onderhoudsproducten elimineren. Besproei regelmatig met een plantenspuit en geef wekelijks voeding.

3. Drakenplant

De drakenplant is een goede beginnersplant, hij is sterk en vindt het niet zo erg als je hem eens vergeet. Extra plus: hij houdt van een hoge luchtvochtigheid, prima voor de badkamer dus.

4. Orchidee

Kun jij je orchidee ook zo moeilijk in leven houden? Probeer de badkamer eens. Door de hoge vochtigheidsgraad kunnen de knoppen niet uitdrogen. Zet hem een keer in de 10 à 14 dagen een half uur onder water met orchideeënvoeding. Pluk de uitgebloeide bloemen weg.

5. Sanseveria

De sanseveria blijft populair. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat het zo’n gemakkelijke plant is. Ook in je badkamer overleeft hij gemakkelijk. Zorg dat de grond droog wordt tussen twee gietbeurten én zet niet voor het raam, want hij kan niet tegen volle zon.

6. Lepelplant

De lepelplant houdt van vochtige, warme omgevingen. Hoera voor de badkamer dus. Houd de aarde vochtig in de zomer. In de winter heeft hij minder nodig. Hij is trouwens heel eenvoudig te lezen: hangen zijn bladeren slap langs de pot, dan geef je water. Daarna staan ze terug krachtig in de lucht.

7. De graslelie

De graslelie (rechts op de foto) of de spinnenplant is ook erg geschikt voor de badkamer. Hij ziet er speels uit en is erg gemakkelijk: twee keer per week water geven en één keer per week sproeien.

Meer tips voor je interieur: