9 tips om het thuis gezellig te maken

Voorlopig geen reis op de planning? Geen zorgen, je kunt het ook thuis gezellig maken. Deze tips helpen je daar bij.

1. Kom samen buiten

Als er iets is dat we geleerd hebben van de voorbije jaren, dan is het wel dat er in België heel wat mooie plekjes zijn. Maak tijd voor een gezellige wandeling of een picknick. Je krijgt meteen terug een beetje vakantiegevoel.

2. Neem tijd om vergeten klusjes aan te pakken

Tijdens de voorbije lockdowns heb je ongetwijfeld heel wat vergeten klusjes aangepakt. Maar heel eerlijk: die grote kuis van de zolder of die kleine verfklus zijn ongetwijfeld ook bij jou blijven liggen. Weinig geeft zoveel voldoeding als orde. Rust in je huis brengt rust in je hoofd, je kent het wel.

3. Plan eindelijk tijd voor jezelf

Dat voornemen om vanaf nu altijd tijd voor jezelf te blijven inplannen ook mislukt? Je bent niet alleen. Fomo is meer aanwezig dan ooit tevoren. Je hoeft helemaal niet op reis om tijd voor jezelf te nemen. Een deugddoend bad, je favoriete podcast of een een serie bingen... Neem nu eindelijk die tijd voor jezelf.

4. Organiseer een etentje

Het kan weer! Geen zin om op restaurant te gaan? Nodig je beste vrienden uit, maak samen een heerlijke maaltijd en praat gezellig bij. Graag een vakantiegevoel? Wat dacht je van een Italiaanse pasta, een Thaise schotel of lekker Libanees?

5. Maak tijd voor dat boek

Nu het buiten kouder wordt, is het tijd om het binnen gezelliger te maken. Blijft dat boek maar onaangeroerd op je nachtkastje liggen? Dan is dit het moment om er eindelijk in te vliegen. Nood aan inspiratie? Hier vind je onze favoriete boeken van het moment.

6. Maak je huis cocoon-waardig

(Geur)kaarsen in huis, knuffelzachte plaids, verse bloemen... Leef je helemaal uit en maak het extra gezellig. Daarnaast zorgt muziek voor een heerlijke sfeer. Zet die jazzplaat maar op dus.

7. Spreek af met vrienden voor een filmavond

Op reis gaan is leuk. Enige nadeel: je kunt niet al de mensen meenemen die je belangrijk vindt. Profiteer van het thuisblijven en organiseer een film- of serieavond met de mensen die je graag ziet.

8. Geef je thuiswerkplek (nog) een make-over

Het is nu wel duidelijk: in de meeste bedrijven wordt er vanaf nu minstens een paar dagen per week thuis gewerkt. Ergonomisch en mentaal gezien is het daarom een goed idee om werk te maken van je thuiswerkplek. Denk daarbij aan een aparte ruimte (je wilt niet dat je werkruimte en je ontspanningsruimte één geheel vormen), een ergonomische bureaustoel (beurten bij de kinesist en osteopaat kosten je op termijn ook veel geld) en gezellige en motiverende kleuren.

9. Maak je interieur persoonlijk

Een Instagramproof interieur is leuk, maar het is nog zoveel leuker als je het persoonlijk maakt. Kies voor kunst met een verhaal, fleur op met souvenirs en gebruik foto’s om het extra gezellig te maken.

Meer tips om het gezellig te maken:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content