Het is leuk huizen kijken in de residentiële buurt rond het Antwerpse Park Den Brandt. Het mooiste huis is wellicht deze Villa Kaplansky, een toonbeeld van modernisme, omgeven met mysterie.

 

Er zijn weinig huizen met een indrukwekkender curriculum vitae als deze Villa Kaplansky; een architecturale parel en imposant art-decocomplex ontworpen door een kopstuk van het interbellummodernisme, de Joods-Poolse architect Nachman Kaplansky, gebouwd in 1934 en geklasseerd als bouwkundig erfgoed. Het is dan ook met het grootste respect en vol verwachting dat ik de brede trap naar de voordeur opstap en aanbel. Die ernst ben ik meteen kwijt, als ik oog in oog sta met de gastvrouw, de vrolijke spring-in-’t-veld Olga Pérez. Dat de villa er bijna een eeuw later nog zo blakend bij staat, is mede door de passie en het talent van deze interieurarchitecte. Ik word meteen meegezogen in haar verhaal.

Verder lezen?
Wil je graag verder lezen en ongelimiteerd genieten van al onze artikels? Maak dan snel een account aan en stap binnen in de wereld van Feeling.
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut en krijg toegang tot alle Feeling artikels.

Dit ga je ook leuk vinden:

FOTO’S: LUC ROYMANS.