Flos viert 50 jaar designverlichting met een App voor iPad

Dit jaar bestaat het bekende Italiaanse verlichtingsmerk Flos 50 jaar. Meteen de ideale gelegenheid voor de lancering van een App voor iPad die je gidst doorheen een halve eeuw designgeschiedenis.

Een successstory

In 1962 lanceren Dino Gavina en Cesare Cassina (stichter van het gelijknamige merk) een nieuw verlichtingsmerk. Een van hun eerste designlampen, de 'Arco' van de gebroeders Castiglione (foto hierboven), is meteen een schot in de roos en is altijd een bestseller gebleven. Reden genoeg om hem, naar aanleiding van de 50ste verjaardag, uit te brengen in een led versie. 

Een interactieve geschiedenisles

Vanaf de jaren 70 vervoegen heel wat internationale namen, en niet van de minsten, het ontwerpersteam van het Italiaanse merk, Philippe Starck, Jasper Morrison, Konstantin Grcic en onlangs nog de Bouroullecs met hun 'Piani'  (foto hieronder), led tafellampen met een schaal waarin je allerlei prullen en spullen kwijtkan. 

Voor de Flos adept onder ons is er nu de gratis App voor iPad die je meeneemt op een interactieve wandeling doorheen 50 jaar geschiedenis, met veel beelden, animatie en informatie over de designers die het merk groot gemaakt hebben. 

Klik hier om de App te downloaden

Partner Content

Gesponsorde content