Home Lifestyle Wonen Haal de ultieme kerstsfeer in huis dankzij deze 3 tips

Haal de ultieme kerstsfeer in huis dankzij deze 3 tips

Haal de ultieme kerstsfeer in huis dankzij deze 3 tips

Het is weer bijna Kerstmis. Is jouw huis nog niet helemaal klaar? Geen zorgen, dankzij de tips van feestarchitecte Nadine Winten, tover jij ook jouw huis om in een kerstparadijs. In haar boek ‘Het Perfecte Feest’ bundelt ze al haar gouden tips voor – je raadt het goed – het perfecte feest. Als kerstcadeautje verklapt ze drie dagen lang haar felbegeerde decoratietips. Vandaag deelt Nadine enkele tips met ons die je huis in no-time kerstmisproof maken!

Een bepaalde sfeer creëren is niet altijd makkelijk. Gelukkig zijn er heel wat trucjes om die zalige gezelligheid in huis te halen. En dat hoeft niet duur te zijn want ik ben een enorme voorstander van do it yourself. Geen paniek! Ook al ben je geen handig harry, met deze tips lukt het zeker!

1. Kaarslicht

Met Kerstmis is er één essential die absoluut niet mag ontbreken: kaarsen. Kaarslicht zorgt onmiddellijk voor een uitermate gezellige sfeer die je door geen enkel ander licht kan opwekken. Wel is het zeer belangrijk dat je je kaarsen aansteekt voor je gasten arriveren. Hierdoor toon je dat ze verwacht werden en voelen ze zich welkom.

kerstsfeer

2. DIY decoratie

Decoratie kan je makkelijk en goedkoop zelf maken. Zeker met Kerst! De natuur biedt je tal van mogelijkheden om je tafel Christmas proof te maken. Met takjes, dennenappels of blaadjes haal je die winterse sfeer onmiddellijk naar je woonkamer. Net iets te gewoontjes voor jou? Til je vondsten dan naar een hoger niveau door ze te voorzien van een laagje goud. Bij de betere doe-het-zelfzaak vind je gouden spuitbussen voor een prikje. Maar ook servetten zijn eenvoudig én goedkoop op te smukken. Koop een lapje stof in de kleur van je versiering, verknip het tot repeltjes en gebruik ze als servetring. Laat je creativiteit de vrije loop en je zal zien dat de mogelijkheden eindeloos zijn!

kerstsfeer

3. Bloemstukken en kandelaars

Geen perfecte tafel zonder een prachtig bloemstukje. En ondanks dit pronkstuk in het oog mag springen, moet het eveneens blenden met de rest van je decoratie. Niet zo’n fan van bloemen? Dan ga je voor enkele mooie kandelaars. Zoals we in tip één zeiden, creëert niets die gezellige, warme sfeer dan kaarslicht. Hou wel rekening met dé belangrijkste tafeldecoratietip allertijden: niets mag het gezichtsveld van je gasten belemmeren. Tijdens het eten moet iedereen elkaar recht in de ogen kunnen kijken.

In mijn laatste drie tips vertel ik meer over de tafelschikking!

Meer tips voor tijdens de feestdagen: