Instant sfeer in huis: hier shop je de mooiste tapijten

Geen betere sfeermaker in huis dan een tapijt. Warmte, zachtheid, akoestiek... Ben jij op zoek naar aan een mooi kleed op de vloer? Bij deze winkels vind je de meest luxueuze tapijten.

1. M AAH: ahaaaah!

Reizen, cultuur en architectuur bleken de bindende factoren tussen creatieve onderneemsters Murielle De Ceunynck en Marie van Tieghem. Genoeg lijm om samen een winkelconcept op poten te zetten. M AAH onderscheidt zich door objecten aan te bieden die je niet meteen ergens anders tegenkomt. Zoals bijvoorbeeld de tapijten van Ana Rita Pele Do Lobo. Ze zijn niet gemaakt van dierenhuiden, wel van geschoren wol en vilt, wat hen uiterst diervriendelijk maakt.

M AAH, Everdijstraat 30 in Antwerpen. maah.be 

2. Van Caster: verhalenhandelaar

Een icoon en een begrip in de Belgische tapijtenwereld: Van Caster in Bonheiden is een showroom vol verhalen van over de hele wereld. Oude technieken en motieven krijgen hier een eigentijds karakter, zoals de kleurrijke kelimkussens en de Kantipurcollectie, die het oosterse tapijt opnieuw een plaats wil geven in hedendaagse interieurs.

Van Caster, Rijmenamseweg 181A in Bonheiden. vancaster.be 

3. Limited Edition: ongelimiteerd

Dertig jaar geleden startte Katia Dewitte in het ouderlijke atelier met het maken van tapijten. Vandaag is Limited Edition een bekend tapijtenlabel, van a tot z ontworpen en vervaardigd in België. Ondanks twee superchique showrooms in Parijs worden klanten nog steeds met plezier én op afspraak ontvangen waar het allemaal begon, in Moeskroen.

Limited Edition, Aelbeke-Steenweg 284 in Moeskroen. le.be 

4. Thibault Van Renne: aan het strand

Na zijn Gentse avontuur nam Thibault Van Renne zijn intrek in een prachtig nieuw pand in Knokke, een architectuurproject van rijzende ster Dieter Vander Velpen. Hoewel het op honderd meter van het strand ligt, raden we toch aan hier met propere voeten binnen te wandelen. Het zou zonde zijn van de prachtige handgeknoopte tapijten.

Thibault Van Renne, Albertplein 4 in Knokke-Heist. thibaultvanrenne.com 

5. The Rug Company: Martin de maximalist

The Rug Company is een Londens bedrijf dat als de ‘haute couture’ van de hedendaagse tapijten wordt beschouwd. Om die titel hoog te houden, werkt het bedrijf samen met absolute topdesigners zoals interieurontwerper Martin Brudnizki. Brudnizki mag dan trouwens geboren zijn in Zweden, veel minimalistische botten heeft hij niet in het lijf zitten.

The Rug Company, De Stassartstraat 100 in Brussel. therugcompany.com 

6. Tapijten Muylle: gelieve aan te raken

Wat ruim zeventig jaar geleden begon als een zaak gespecialiseerd in gordijnen en slaapcomfort, is vandaag dé tapijtenwinkel bij uitstek in Brugge en omstreken. In de showroom liggen honderden tapijten te wachten om bekeken én aangeraakt te worden. Dus voor de toekomst: de naam Muylle associëren we niet langer met keukens, maar met tapijten.

Tapijten Muylle, Smedenstraat 27 in Brugge. tapijtenmuylle.be 

7. JoV: in retrospect

Dit Belgische tapijten-merk werd in 2001 opgericht met een grote liefde voor de ambacht. De tapijten worden met de hand gemaakt, ontworpen in Ieper en geproduceerd in Europa. Het familiebedrijf produceert kwaliteitsvolle, unieke tapijten waarbij het bijzondere samenspel van materiaal, kleur en vorm resulteert in een tijdloos product. De natuur staat centraal bij ieder ontwerpElk tapijt wordt immers gemaakt van enkel de beste ruwe materialen zoals wol, natuurlijke zijde, Belgisch linnen, mohair, katoen, Merino en Tencel Lyocell. Daarnaast vormt de natuur ook de inspiratiebron voor de kleuren en vormen van de tapijten. Je kunt ze zien als landschappen of atmosferen.

Elk van hun collecties vertellen een uniek verhaal, zo ook de ‘Nostalgia’-collectie. ‘Nostalgia’ bestaat uit 10 designs waarbij het sentimentele verlangen naar het verleden centraal staat: je hebt heimwee naar een plek, een persoon of simpelweg een tijd waarin het leven eenvoudiger was. Sinds Covid-19 blikken we allemaal wel graag eens terug naar de tijd voor de pandemie. Deze collectie met retro-invloeden is dan ook de perfecte om thuis tot rust te komen.

JoV Design, Plumerlaan 113 in Ieper. jov-design.com

10 x de mooiste tapijten:

1. Ombre overloop

1. Ombre overloop

1. Ombre overloop

M AAH, € 195.

2. Kantipur Red II

2. Kantipur Red II

2. Kantipur Red II

Van Caster, Kantipurcollectie, prijs op aanvraag.

3. Perspectief motief

3. Perspectief motief

3. Perspectief motief

Van Caster, Chand collectie, prijs op aanvraag.

4. Vloeiend: Aqua Tango

4. Vloeiend: Aqua Tango

4. Vloeiend: Aqua Tango

5. Marmermotief

5. Marmermotief

5. Marmermotief

6. Een stukje wereld op de vloer

6. Een stukje wereld op de vloer

6. Een stukje wereld op de vloer

7. Warme kleuren

7. Warme kleuren

7. Warme kleuren

8. Beestig design

8. Beestig design

8. Beestig design

9. Lekker hobbelig

9. Lekker hobbelig

9. Lekker hobbelig

10. Simpel, maar knus

10. Simpel, maar knus

10. Simpel, maar knus

Limited Edition, Astral Collectie, prijs op aanvraag.

Meer over wonen en design:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content