Wil je graag een flinke snuif oosterse sfeer in je interieur? Neem dan zeker eens een kijkje in één van deze prachtige 1000-en-één-nacht deco-winkels in ons land. Met een paar spullen uit hun assortiment haal je de broeiend hete sfeer van de Marokkaanse soeks zo je eigen woonkamer binnen. 

5 x oosterse deco-winkels voor een vleugje Marokko in huis

Nog op zoek naar een beetje oosterse inspiratie voor wat Marokko-vibes in je interieur? Bij een van deze oosterse deco-winkels in eigen land vind je zeker iets naar je zin. Kijk even mee!

1. Paulette in ’t stad: Breng de zon in huis

decowinkels marokko

Paulette Van Hacht verkoopt in haar Antwerpse winkel zonnige deco en kussens met kleurrijke en exotische prints, maar het grootste zonnetje in huis is Paulette zelf. Ze verkoopt haar items met zoveel schwung dat je instant vrolijk wordt. Check zeker haar uitgebreide collectie Marokkaanse berbertapijten. Met stip een van de warmste en levendigste shops uit ons rijtje van oosterse deco-winkels in eigen land. 

Paulette in ‘t stad, Sint-Jorispoort 15, 2000 Antwerpen. 

2. Souk & more: Natuurlijk oosters

decowinkels marokko

Deze dromerige spot in ons lijstje van oosterse deco-winkels verzamelt het mooiste van oosterse soeks in… Roeselare. Denk aan felgekleurd aardewerk, houten lepels, rotan meubels en rieten lampen. De shop is net verhuisd en zit nu in een mooi gerenoveerd pand in het centrum van de stad.

Souk & More, Lindenstraat 89, Roeselare. 

3. Roos Vandekerckhove: Tassen en tapijten

decowinkels marokko

De Belgische modeontwerpster Roos Vandekerckhove stopte in 2015 met haar fashionlabel, maar maakte recent een comeback met handgeweven tapijten en tassen. Die tekent ze in Marrakech, waar ze intussen deels woont. Haar tapijten worden er geproduceerd door lokale wolbewerkers die ze op Instagram vaak in de kijker zet.

Roos Vandekerckhove, onder meer te koop bij Lux in Gent (Onderbergen 43), en via haar webshop

4. Atat: Vintage schatten

decowinkels marokko

Je ziet het al in de etalage: Atat is een grot van Ali Baba. Decoratrice Valérie Golinvaux ontwierp in het verleden ooit nog twee slaapkamers voor Brad Pitt en tekende ook droominterieurs voor hotels in Marrakech. Maar vandaag heeft ze een winkeltje in de beroemde rue Blaes, hét Brusselse walhalla voor vintage, deco én voor oosterse deco-winkels dus. Ze verkoopt er onder meer Boucharaouit-tapijten, geglazuurde Tamegrout-borden en typisch Afrikaanse Batonga-manden.

Atat, Blaesstraat 164, Brussel. 

5. Nur Conceptstore: Het ene tapijt is het andere niet

decowinkels marokko

Vaak worden Marokkaanse vloerkleden omschreven met één woord: berbertapijten. Onder dat ene woord zitten veel varianten en kwaliteiten. De Marokkaans-Belgische Laureen Deberdt van Nur Conceptstore legt dat mooi uit op haar website. Nur was vroeger een fysieke winkel, vandaag een web- en Instagramshop.

Nur Conceptstore, bestellen mogelijk via de web- en Instagramshop. 

 

Zin in een citytrip naar het dromerige Marrakech? Deze maand vind je bij Feeling onze Cityguide Marrakech, met meer dan 150 exclusieve adressen – of je nu houdt van wellness, avontuur of lekker eten en drinken. Haal ‘m snel in huis!

riad marrakesh

 

Meer lezen over decowinkels en wonen:

Tekst: Veerle Helsen.