5 x coole designwinkels in Kopenhagen waar je gegarandeerd verleid wordt

Voor een hip stukje Danish Design moet je in Kopenhagen zijn. Wel liefhebber van een sober Scandinavisch interieur of van wat ‘hoog noordelijke’ meubelpracht? Overweeg dan zeker eens een tussenstop bij één van deze vijf hippe designwinkels in Kopenhagen.

5 x coole designwinkels in Kopenhagen

1. The Apartment: Verstoppertje

designwinkels in kopenhagen the appartment

Zeg nooit winkel tegen deze design gallery. The Apartment heeft geen winkeletalage en zit verstopt op de eerste verdieping van een flatgebouw. Tina Seidenfaden Busck richtte er een achttiende-eeuws appartement in met eigenzinnige meubels en deco. Absoluut een van de must-visit designwinkels in Kopenhagen. 

The Apartment, Overgaden neden Vandet 33. 

2. Stilleben: Still going strong

designwinkels in kopenhagen stilleben

Niets nodig hebben en toch de hele winkel leegkopen, het kan al eens gebeuren in Stilleben. Je vindt er theepotten, glazen, bestek of kussens, maar ook een kleurrijke collectie prints en posters van grafisch ontwerpers. Ideaal om eindelijk je lege muren karakter te geven. Oprichters Ditte Reckweg en Jelena Schou Nordentoft richtten Stilleben op in 2002, en zeventien jaar later is de art & design store nog altijd trendsetter in de stad.

Stilleben, Frederiksborggade 22 en Niels Hemmingsens Gade 3

3. Hay House : Kom maar kijken

designwinkels in kopenhagen Hay

De flagshipstore van het Deense designlabel Hay is ingericht als een huis waar je in elke kamer mag binnenpiepen. Helemaal op het einde wacht een uitgebreide giftshop met kleine accessoires. Hay geeft alledaagse voorwerpen zoals kandelaars of schalen vaak een originele twist. Het merk heeft ook een voorliefde voor pastelkleuren, waardoor de giftcorner veel wegheeft van een snoepwinkel.

Hay House, Østergade 61.

4. Illums Bolighus: Visuele verleiding

designwinkels in kopenhagen illums

Deze winkel is zoals de Inno bij ons, maar dan cooler. Deze departmentstore heeft verschillende verdiepingen waar je kunt verdwalen tussen vazen, bedlinnen, badjassen, theelepels, juwelen en cosmetica. De winkel heeft visual storytellers in dienst die maar één taak hebben: klassieke rekken verbergen en alle producten zo verleidelijk mogelijk voorstellen. Als je Kopenhagen met kerst bezoekt, sla dan zeker hun Winter Wonderland niet over.

Illums Bolighus, Amagertorv 10.

5. Roxy Klassik: Design van toen

designwinkels in Kopenhagen Roxy

Tussen al dat hedendaags geweld zou je bijna vergeten dat de Denen in de vorige eeuw ook al voorlopers in design waren. Kopenhagen stond lang bekend als het Scandinavische hoofdkwartier van midcentury modernisme. Een uitgebreide selectie vintage items vind je bij Roxy Klassik, een pakhuis gevuld met meubels van grote namen als Hans J. Wegner, Finn Juhl of Arne Jacobsen.

Roxy Klassik, Jorisvej 11. 

 

Nog meer over Kopenhagen:

Tekst: Veerle Helsen. – Openingsbeeld: Stilleben

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content