Pluk de dag: Dit zijn de 6 x mooiste bloemenwinkels van Vlaanderen

Niets zegt ‘Ik zie je graag’ zo treffend als een bos bloemen. Dit zijn volgens ons de mooiste bloemenwinkels van Vlaanderen.

 

1. Baltimore: haute couture

Hij creëert magische decors voor evenementen en modeshows zoals die van Dior, maar maakt ook gewoon boeketjes in zijn eigen magische bloemendecor. Zo bescheiden Mark Colle is als persoon, zo flamboyant en expressief is zijn bloemenwerk.

Orgelstraat 6, 2000 Antwerpen
baltimorebloemen.be

2. Lots Flower Art: trouw publiek

Uiteraard kun je bij Lots Flower Art terecht voor een mooi boeketje bloemen, toch ligt de
specialiteit van Lieselot Jonnaert vooral bij het stylen van huwelijken met de perfecte Pinterest-bloemcreaties. Samen met Anke Wouters ontving ze in 2020 nog de Flower Designer Award op de Wedding Industry Awards.

Gentsesteenweg 278A, 9420 Erpe-Mere
lotsflowerart.be

3. Vincent Moens: more is more

Voor een ordinair en voorspelbaar boeketje bloemen of simpele vaas ben je hier niet aan het juiste adres. Dat wordt meteen duidelijk wanneer je de prachtig gedecoreerde zaak van Vincent Moens binnenwandelt. Gedurfde combinaties en uitgesproken kleuren zijn zijn handelsmerk.

Guldenstraat 14, 2800 Mechelen
vincentmoens.be

4. Coin Fleuri: hoekbloem

Coin Fleuri fleurt al sinds 1956 het Zoute op met haar verse snijbloemen, bloemstukjes,
vazen, kaarsen en co. En je wandelt er niet onopgemerkt voorbij: de creatieve versiering
van dit hoekpand volgt de vormen en kleuren van de seizoenen.

Sparrendreef 102, 8300 Knokke-Heist
coinfleuri.be

5. Il Mazzolino Di Fiori: Italiaanse flair

Deze prachtige bloemenzaak is het levenswerk van Valère en zijn echtgenoot Manou, maar werd recent overgenomen door de jonge Lene. Als team combineren ze een enorme berg ervaring met een jeugdig enthousiasme, en vooral met heel veel mooie bloemencreaties.

Ridder Portmanstraat 10, 3500 Hasselt
ilmazzolino.be

6. Flor Artes: showstopper

Zelfs wie niet op zoek is naar een mooi boeket, houdt halt bij het prachtige uitstalraam van Flor Artes, de bloemenzaak die huist in een schitterend art decopand. Flor Artes is de creatieve uitlaatklep van de broers Yvan en Sven Roelandts, die ook online bijzondere vaas-boeketcombinaties aanbieden.

Mechelsesteenweg 161, 2018 Antwerpen
florartes.be

Door: An Bogaerts.

   

Zin in nog meer wooninspiratie?

In de highlight 3 Days of Design op onze instagramaccount @feelingmagazine kun je de tips en adressen herbekijken van chef lifestyle Nathalie Balsing, die op 5, 6 en 7 mei op bezoek is gegaan in haar favoriete showrooms en woonwinkels, en binnenkijken bij drie inspirerende woonvrouwen.

En check zeker ook de schat aan inspiratie en adressen in de Feeling Home Outdoorspecial die nog tot 18 mei samen met Feeling in de winkel ligt!

Meer bloemen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content