Trends in hightech

Sigrid Dufraimont bezoekt regelmatig internationale hightech events waar ze de nieuwste snufjes en technologische hoogstandjes ontdekt. Ze was dan ook meer dan enthousiast om de digitale trends voor 2013 met ons te delen!

1. Accessoires als stijlstatement
Bij de vele gadgets, smartphones en laptops horen nog veel meer accessoires. Originele hoesjes voor je gsm, een buitengewone beschermtas voor je laptop, een stijlvolle extra batterij en mini-luisprekertjes voor je smarthone... Hightech accessoires zijn niet alleen praktisch, maar een volwaardig stijlstatement. Het nieuwste accessoire is een speciaal matje om draadloos te laden. Je hoeft dus niet langer met kabels aan de slag! Een optie die voorlopig nog alleen beschikbaar is voor de duurste toestellen; maar binnen afzienbare tijd ongetwijfeld wijdverspreid. 

2. Iedereen een e-reader
Ze zijn er al een hele tijd en breken nu eindelijk echt door. Ik zie dat er steeds meer op schermen wordt gelezen, op e-readers, iPads en tabletcomputers. Mensen die vroeger nooit zouden overwegen om een elektronisch boek te kopen, of digitaal hun krant of magazine te lezen, proberen het nu toch uit. De zwanenzang van lectuur in papiervorm is begonnen... Ook Vlaamse uitgevers zetten voorzichtig de digitale stap. Zo kun je inmiddels je Feeling lezen op iPad. Downloaden doe je hier.

3. Een smarthone is niet genoeg
Smartphones worden steeds betaalbaarder. Meer en meer mensen hebben er een, of zelfs twee! Dit jaar valt het echt op: mensen brengen hun eigen smartphone mee naar het werk, zelfs wanneer ze een toestel van de werkgever krijgen. Zo kunnen ze toch Facebook checken of hoeven ze niet met die 'saaie' phone van het werk te gaan lunchen. Bedrijven moeten dan ook specifieke IT-policy's uitwerken om met deze evolutie om te gaan.

4. Verdwijn, muis!
Dat Microsoft nu een besturingssysteem heeft uitgebracht (Windows 8) dat optimaal werkt op een touchscreen, zegt genoeg. We raken ondertussen gewend aan al dat swipen en onze kinderen vinden het niet meer dan normaal dat het scherm regeert op hun vinger in plaats van een muis.

Partner Content

Gesponsorde content