Zon, zee & design: 12 x designadressen in en rond Knokke

De laatste tijd ook te veel tijd doorgebracht binnen de vier muren van je kot? Dan ben je intussen misschien wel uitgekeken op je interieur. Voel jij je aangesproken? Dan is het hóóg tijd voor een namiddagje interior shopping! En laten we eerlijk zijn: er zijn ergere manieren om de dag door te brengen. Bij deze 12 hippe designadresjes in en rond Knokke doe je zéker de nodige inspiratie op. Misschien scoor je er zelfs een paar geweldige items waar je interieur meteen van opknapt!

 

1. Bea Mombaers & Jean-Philippe Demeyer

Liefhebbers van design en esthetiek kunnen hun hart ophalen in Knokke. Álle namen en adressen vermelden is onbegonnen werk, maar deze favorieten mogen niet ontbreken: decorateur Jean-Philippe Demeyer hanteert het principe van ‘fearless living’ waarbij hij kleuren, patronen, materialen en texturen mixt tot een persoonlijk geheel. Zijn showroom bevindt zich in Brugge, maar hij bezit ook een etalage in het Zoute. Woongoeroe Bea Mombaers houdt als geen ander de vinger aan de pols. Je kunt haar designboetiek Items dan ook niet binnenlopen zonder verliefd te worden op een fantastisch vintage object of meubel.

JP Demeyer & Co Gallery: Sparrendreef 98, Knokke
Items: Kustlaan 289, Knokke

2. B&B 95: naar bed met designers

In Lissewege staat B&B 95, een vakantiehuis dat prachtig is ingericht met vintage en designmeubels. Je slaapt hier tussen grote namen zoals Maarten Van Severen, Arne Jacobsen en Harry Bertoia. Wanneer het huis niet verhuurd is, organiseert de eigenaar er trouwens expo’s van kunstenaars die hij bewondert.

3. Back to Design: check!

Heel wat mensen zijn op zoek naar vintage design, een uniek stuk met een verhaal. Bij Backtodesign vind je door eigenaar Arnold Devroe persoonlijk geselecteerde kunst en vintage design uit de jaren 40 tot 90. Alles wordt grondig gecheckt op authenticiteit, zodat je precies weet wat je koopt.

Backtodesign: Zeedijk 737, Knokke

4. Obumex X Liaigre: win(kel) win(kel)

Het Belgische keuken- en interieurontwerpbedrijf Obumex gaat exclusief samenwerken met het Franse huis Liaigre, en opent deze zomer een uniek shop-in-shopconcept in de Obumex Store in Knokke. Fans van sobere elegantie en subtiele luxe weten waarnaartoe.

Obumex: Kustlaan 351, Knokke

5. B&B The Bunkers: parel in de polders

Te midden van de eindeloze polders achter Knokke ligt de unieke B&B van Axel en Margaux. Geïnspireerd door de strakke lijnen van vijf bunkers in de nabije omgeving, liet het koppel de oorspronkelijke boerderij renoveren tot een staaltje toparchitectuur dat strak design combineert met industriële charme. De vijf gastenkamers, woonkamer met open haard, tuin met vuurplaats en binnenzwembad kunnen zowel apart als geheel gehuurd worden.

The Bunkers: Burkeldijk 18, Knokke 

6. Escape: de wereld aan je voeten

Reisplannen in het water gevallen? Bij Escape in Blankenberge kun je de wereld ontdekken zonder de landsgrenzen te overschrijden. Eigenares Joëlle heeft een urban jungle annex conceptstore gecreëerd waar ze een eclectische mix aanbiedt van op reizen geïnspireerde woonaccessoires, hebbedingen, reisgidsen, -tassen,... Jij kunt dus misschien niet naar het buitenland op dit ogenblik, maar niets belet je om het buitenland in huis te halen.

Escape: kerkstraat 22, Blankenberge 

7. Final Touch: alle ingrediënten

Neem een eetlepel onberispelijk geselecteerd modern design, voeg er een tweede eetlepel tijdloze klassiekers aan toe. Werk af met een snuifje persoonlijke service en interieuradvies op maat. Ziedaar, in een notendop, het succesrecept van Final Touch aan de Knokse Kustlaan.

Final Touch: Kustlaan 315 & 317, Knokke

8. Society Limonta: luxe in huis

Goed nieuws voor de liefhebbers van het heerlijke huistextiel van Society Limonta. Het Italiaanse luxemerk heeft net een tweede Belgische boetiek geopend in Knokke. Je vindt er ook hun collectie keramiek en een gecureerd aanbod van (inter)nationaal designtalent.

Society Limonta: Kustlaan 128, Knokke 

9. Objet Trouvé: doe een vondst

Het team van Objet Trouvé neemt met plezier je hele interieur onder handen, maar ook voor een kleine interieurboost met een mooi tapijt, plaid of comfortabele stoel kun je hier terecht. Ondertussen goed voor een shop in Brussel, Kortrijk en Knokke.

Objet Trouvé: De Wielingen 9, Knokke

10. Wake-Up-In-Art: schone slapers

Freddy Van Parys, kunstenaar en eigenaar van de White-Out Studio, creëerde samen met zijn vrouw – al jaren de drijvende kracht achter Hotel Van Bunnen –een kunstgalerij waar je ook kunt logeren. Het appartement annex tentoonstellingsruimte werd ingericht met Belgisch design van onder andere Willy Van Der Meeren, Jos Devriendt en Ann Demeulemeester. Een unieke ervaring op wandelafstand van het Knokse strand.

Wake-Up-In-Art: Van Bunnenlaan 58, Knokke 

11. RR Beach: #samensterk

Rik Ruebens, eigenaar van RR Interieur, wereldberoemd in Knokke en ver daarbuiten, is gepassioneerd door zijn vak. Hij houdt de vinger aan de pols van de internationale designscene en verzamelt het beste ervan op niet minder dan vijf verschillende locaties, waaraan deze zomer tijdelijk zelfs nog een zesde wordt toegevoegd: RR Beach, een pop-up co-store met interieur, food, mode en luxe-accessoires, overgoten met een zomerse Miami vibe. RR Beach stelt er verschillende ruimtes ter beschikking van lokale merken, concepten en ondernemers, die op hun beurt 5% van hun omzet zullen afstaan aan de plaatselijke horeca.

RR Beach: Zeedijk 753, Knokke

12. Gokelaere & Robinson: na Brussel ook Knokke

Vorig jaar vierde de Brusselse galerij Gokelaere & Robinson z’n vijfde verjaardag met de opening van een tweede vestiging in Knokke. De focus op beide locaties is dezelfde: unieke stukken van grote internationale designnamen van de jaren 40 tot 80.

Gokelaere & Robinson: Golvenstraat 6, Knokke 

Meer over design en interieur:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content