Zien: momfluencer Eva Tuytelaers toont écht post-partumlichaam in de Flair babyspecial

De nieuwe Flair,die sinds dinsdag in de winkelrekken, is niet zomaar een editie. Het zusterblad van Feeling pakt deze week uit met een bijzondere babyspecial waarin momfluencer Eva Tuytelaers op de cover pronkt met een realistisch post-partumlichaam.

Geen photoshop, geen verhullende kleding, maar gewoon een lichaam zoals het er écht uitziet na een bevalling: dit is het beeld dat Flair deze week wil meegeven aan (nieuwe) ouders. Ook momfluencer Eva Tuytelaers vond dat het tijd was voor een realistischer plaatje: “We leven toch nog altijd in een maatschappij waarin er van mama’s verwacht wordt dat ze zo snel mogelijk terugveren. En dan nog liefst zonder dat je ziet dat je net een baby op de wereld hebt gezet. Ik voel die druk ook. Maar ik wil geen energie meer verspillen aan frustraties over mijn lichaam”, vertelt ze in de babyspecial. Een opinie waar Flair-hoofdredactrice Eva Van Driessche zich volledig bij aansluit: “Toen ik na mijn bevalling de media volgde, was ik extra geërgerd door de gefotoshopte beelden van pas bevallen mama’s die er piekfijn uitzagen. Borsten pront ontbloot, buik weer helemaal strak, zo voelde ik me helemaal niet. Mijn buik wiebelde nog, mijn vel voelde slapper en de lekkende borsten waren niet meteen het handigste accessoire bij fashionable outfits. Dát is post partum.”

Met deze babyspecial wil Flair het taboe van het perfecte post-partum lichaam doorbreken en een eerlijke steunpilaar zijn voor (nieuwe) ouders. Een prachtig, maar eerlijk beeld over een vrouwenlichaam na de geboorte, inclusief de daarbijhorende emoties, dat is wat je deze week te zien krijgt bij Flair.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content