Je hoeft je volledige kleerkast niet om te gooien (wat kost dat wel niet én het is ook niet duurzaam) om je eleganter te kleden. Enkele simpele aanwinsten kunnen ervoor zorgen dat je er plots heel eigentijds en stijlvol bijloopt. Hieronder vijf trucs waarop je altijd kan terugvallen.

1. Zoek naar accessoires die bij je passen

Er elegant uitzien, heeft veel te maken met jezelf comfortabel voelen bij wat je draagt. Als je jezelf dus niet helemaal goed voelt bij pakweg grote statement accessoires, draag ze dan vooral niet! Experimenteer wat voor de spiegel en start met accessoires die qua kleur bij elkaar passen.

2. Grijp vaker naar het item waar je jezelf goed in voelt

Iedereen heeft wel één bepaald favoriet stuk. Voor de ene is dat een bossy zonnebril die je zelfvertrouwen lift, voor de andere is dat een jurk die je figuur flatteert. Hou je vooral niet tegen ze nòg vaker uit de kast te trekken. Dit zijn jouw winners dus shop ze gerust opnieuw, desnoods eens in een ander kleurtje.

3. Experimenteer met laagjes

Laagjes zijn voor heel wat vrouwen moeilijk maar er zijn een paar simpele regels: draag bijvoorbeeld een trui als sjaal (jup, dat is een ding) of haal een basic T-shirt of rolkraagtrui in huis om die favoriete zomerjurk ook op koele zomeravonden te dragen.

4. Ga niet té casual de deur uit

Comfort hoeft niet altijd casual te zijn, haal ook eens een clean item in huis en leg ‘m onder het strijkijzer. Tailoring maakt vaak het verschil, ga bijvoorbeeld voor een chique blouse op een slouchy jeans of een hakje onder een oversized look. Je zal jezelf meteen eleganter voelen als je loungewear gewoon thuis laat.

5. Een kleur van kop tot teen werkt àltijd

Zoek een kleur die je écht flatteert en draag ‘m van kop tot teen. Voor Tiany is dat bijvoorbeeld lila (super bij haar zuiderse teint) maar dat kan ook rood of simpelweg zwart zijn. Tip: kies uit verschillende tinten van één kleurenpalet OF ga voor krak dezelfde kleur maar dan in andere texturen.

11 stuks voor een elegante kleerkast

Losse jurk

Sea Me Happy
€ 259 – Shop het hier

Statement juweel

Smiley halsketting
€ 169 – Shop het hier

Zwarte leren tas

Lies Mertens
€ 375 – Shop het hier

Paarse vest

Les Jumelles
€ 240 – Shop het hier

Poplin wit hemd

Arket
€ 49 – Shop het hier

Statement zonnebril

Kaya x Komono
€ 199 – Shop het hier

Oversized tailored pants

The Frankie Shop
€ 124 – Shop het hier

Enkellaarsjes in crème

By Far
€ 530 – Shop ze hier

Hoops in goud

Anna Rosa Moschouti
€ 125 – Shop ze hier

Blazer

Ganni
€ 325 – Shop het hier

 

 

Meer mode

Openingsbeeld: GettyImages