Het najaar is stevig ingezet met frisse temperaturen. Dat betekent: winterjassen, warme sjaals, enkellaarsjes en jawel, panty’s. Om te vermijden dat je je panty al na het eerste gebruik moet weggooien (door ladders en gaatjes), geven wij je enkele handige tips.

 

6 tips voor een ladderbestendige panty:

  1. Koop een panty met  een ‘denier’ getal van minstens 200. Denier is een eenheid die wordt gebruikt voor het meten van de dikte van garen of vezels. Hoe hoger het denier getal, hoe dikker de gebruikte draad en dus hoe steviger je panty.
  2. Knip en vijl je nagels alvorens je je panty aantrekt zodat deze niet blijven hangen in de panty.
  3. Vries je panty in. Je leest het goed. Maak je panty voor gebruik vochtig en steek ze dan voor een nacht in een diepvrieszakje in de vriezer. Wanneer je ze de volgende dag laat ontvriezen en drogen, merk je dat de vezels door de koude temperatuur sterker zijn geworden. En dan is het: byebye ladders! Handig is dat je dit maar één keer per panty hoeft te doen.
  4. Was je panty’s binnenstebuiten, op een lage temperatuur (liefst met de hand) en in een lingeriezakje. Zo wollen ze minder snel op en raken ze niet verward met andere kledingstukken.
  5. Gebruik geen wasverzachter. Deze maakt de panty’s zacht waardoor ze sneller gaan scheuren.
  6. Heb je toch, ondanks deze straffe tips, een gaatje in je panty? Breng dan wat transparante nagellak aan om te voorkomen dat het gaatje een ladder wordt. Haarlak kan ook helpen om de panty te verstevigen.

 

Maak klaar voor het eindejaar:

3 tips van de parfumdokter om je geur langer te laten ruiken
Deze 11 lipstickkleurtjes moet je hebben voor de winter
Recept: panna cotta met karamel en chocolade