Je bent die ene leuke zwarte jurk bij Zara destijds nét misgelopen? Dan is er goed nieuws voor jou: want dankzij de archiefcollectie van de modekeren kan je al je favoriete stuks uit het gamma binnenkort gewoon weer aan de haak slaan.

Zelfs de meest doorwinterde fashionista maakte het vast al eens mee: je spot een leuk stuk in de winkel, maar besluit het na lang passen, twijfelen en overwegen toch maar netjes terug te hangen in de winkelrekken. Je hebt – als je héél eerlijk bent – immers helemaal niks nodig toch? Tot je een paar dagen later thuis voor de spiegel een nieuw herfstensemble staat samen te stellen natuurlijk: dan blijkt die blouse, pull of pantalon net het stuk dat je nog nodig had om het helemaal af te maken. Op dat moment terug naar de winkel snellen, kan soms zorgen voor een klein gelukje. Jammer genoeg kom je meestal echter van een kale kermis thuis: het item blijkt tegen dan immers meestal al lang onverbiddelijk uitverkocht.

Dit scenario klinkt jou niet geheel onbekend in de oren en het overkwam je ook al eens bij Zara? Wel, dan krijg jij nu een tweede kans, want de keten brengt al haar iconische stuks en best verkochte klassiekers nog eens uit in een speciale ‘archiefcollectie’. Er nú wel optijd bij zijn is natuurlijk de boodschap!

Oude cultstukken in een nieuw jasje

Sinds een paar dagen hangen de gloednieuwe edities van alle cultstukken uit de collecties die tussen 1996 en 2012 op de markt werden gebracht weer in de rekken. Op welke items de keten vooral heeft ingezet? Op tijdloze stuks met een duurzame snit: een reeks kwaliteitsvolle basics waarvan elke zichzelf respecterende modeliefhebster er wel een paar in haar basisgarderobe kan gebruiken.

Zwarte jurk in kokermodel

€ 59,99 – Koop hem hier

Lange laqué laarzen met vierkante neus

€ 119 – Koop ze hier

Stoere pantalon in wolmix met hoge taille

€ 59,95 – Koop hem hier

Extra lange mantel met reverskraag

€ 129 – Koop hem hier

Popeline blouse in wit met kraagje

€ 39,95 – Koop hem hier

Midi-jurk met ronde hals en spaghetti-bandjes

€ 49,95 – koop hem hier

Wollen mantel met ceintuur

€ 159 – Koop hem hier

Jurk met blote schouders en hartvormige halslijn

€ 79,75 – Koop hem hier 

Klassieke zwarte blazer in wolmix

€ 89,95 – Koop hem hier

Tricot top van wol in limited edition

€ 29,95 – Koop hem hier

Meer lezen over mode: