Binnenkijken in het kantoor van pr-manager Valéry Gijsemberg

Kristin Stoffels

Wie in de mode werkt, heeft meestal ook van interieur wel pap gegeten. Wij gluurden daarom eens binnen. Vandaag een kijkje in het stijlvolle bureau van Valéry Gijsemberg, senior pr-manager van The Bicester Collection.

 

Wie is Valéry Gijsemberg?

Valéry (35) is de flamboyante pr-manager van The Bicester Collection, het bedrijf achter outletshoppingbestemming Maasmechelen Village. Voor zijn job is hij veel onderweg, maar het allerliefst werkt hij in zijn home office.

Inspirerende plaatsen

“Ik vind het belangrijk om in een mooie omgeving te werken. Ik reis veel naar Duitsland om de villages in München en Frankfurt te bezoeken en dat voelt altijd een beetje als vakantie. Ook in Maasmechelen Village hangt dat vakantiegevoel, heerlijk. Ik zoek altijd plaatsen op die me inspireren. In Antwerpen werk ik steevast in hotel August. Ze hebben een prachtige hotelbar en bibliotheek met mooie boeken en stapels tijdschriften. In mijn thuisstad Brussel vind ik altijd een rustig plekje in het salon van Hotel Amigo. Ik voel me er thuis. Als ik me nestel in een van de hoekjes, brengt de ober me zonder vragen een espresso (lacht).

Antieke secretaire

Als ik in full focus-modus wil gaan, rijd ik naar het huis van mijn mama in Tienen. Ik woon er niet, maar ik ben hier vaak. Deze plek beschouw ik als mijn home office. In het salon staat de secretaire van mijn betovergrootvader langs mijn moeders kant. Hij was eigenaar
van een herenhoeve, een imposante man in die tijd, vertelt mijn moeder altijd. Aan de zijkant van het bureau zijn handvaten. Eind 19de eeuw reisden zakenmensen met hun secretaire vol documenten, zoals wij vandaag met onze laptop onder de arm lopen. Er zit ook een verborgen luik in met kleine lades. Ik vraag me altijd af wat daar allemaal in heeft gezeten. Ik vind het bijzonder dat ik vandaag, meer dan 100 jaar later, het meubel nog steeds gebruik. Veel antieke meubelen verliezen hun functie en worden enkel gebruikt als decoratie. Deze secretaire heeft zijn functie behouden: mijn overgrootmoeder, grootvader en moeder hebben hem al die tijd gebruikt als bureau.

“Als ik hier neerstrijk voor een paar dagen, koop ik altijd een vers boeket bloemen en steek ik een geurkaars aan. Dat klinkt banaal, maar het schept voor mij de juiste sfeer. Een espresso en een kan water zijn ook een must. Ik hou van een opgeruimd bureau met
inspirerende objecten in de buurt. Zo heb ik altijd wel magazines en boeken rondslingeren. Mijn nieuwste aanwinsten zijn een boek over Coco Chanel van de Franse auteur en historica Edmonde Charles-Roux en een ander over Fulco di Verdura, de bekende juwelier. Ik vind dat we vandaag veel finesse verliezen met mobiele werkplekken en de volledige digitalisering. Ik heb nog steeds een notitieboek en pen bij de hand. Ik deed een tijdje alles op mijn iPhone, maar dat werkte niet. Ik droedel en schrijf graag tijdens calls. Aan het einde van de dag is mijn bureau rommelig. Je weet hoe dat gaat: van de ene call in de andere met amper tijd om je lunchbord weg te zetten. Ook al werk ik thuis, ik kleed me altijd op.

Als ik in joggingpak achter mijn secretaire kruip, moet ik terugdenken aan de blok tijdens mijn studentenjaren; pure horror. Mijn agenda staat bol van de Zoom-calls, dus ik wil er goed uitzien. Hoe gefocust ik overdag ook werk, ’s avonds kan ik alles heel goed loslaten.
Dan ga ik naar het antieke barkastje en schenk ik me een campari spritz in om op het terras te drinken. Mijn job is heel persoonlijk, waardoor de lijn tussen privé en werk snel vervaagt. Maar ik ben geen workaholic en zal er mijn slaap zeker niet voor laten. Misschien
ligt dat wel aan die paar glazen campari spritz na de uren.” (lacht)

Zo ziet Valéry’s werkdag eruit:

Mijn werkdag begint om: “9 u. Ik drink een espresso en steek een geurkaars aan.”
Mijn favoriete geurkaars: “Astier de Villatte Nara en Dipque Feu de Bois voor de
koudere maanden.”
Home office schoenen: “Mijn Gucci-instappers voelen als pantoffels, maar zien er toch heel professioneel uit.”
Ik kan niet zonder: “Espresso.”
Mijn favoriete lunch: “Een gigantisch bord fruit!”

Meer binnenkijken:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content