Home Mode Bevestigd: Clare Waight Keller verlaat Chloé

Bevestigd: Clare Waight Keller verlaat Chloé

Bevestigd: Clare Waight Keller verlaat Chloé

Brits modeontwerpster én creatief directeur van het label Chloé verlaat officieel het huis. Clare Waight Keller werkte sinds 2011 voor het luxemerk en zal in maart de samenwerking stopzetten.

Heb je de lente/zomer show van Chanel gemist? Bekijk hier wie de show stal in een feeërieke bruidsjurk.

Romantiek & cool chic

Begin dit jaar doken de eerste geruchten op en nu is het officieel. In maart eindigt het contract van Clare Waight Keller en daarmee ook haar samenwerking. De Britse ontwerpster verhuisde onlangs met haar man en drie kinderen van Parijs terug naar Londen en zou niet langer tussen beide steden willen pendelen.

Vijf jaar stond ze aan het hoofd van de vrouwencollecties bij Chloé. Ze volgde daarmee toppers als Hannah MacGibbonPaulo Melim Andersson, Phoebe Philo en Stella McCartney op. Wie het roer van haar overneemt? Dat wordt naar verluidt Natacha Ramsay-Levi, senior director bij Louis Vuitton en rechterhand Nicolas Ghesquière.

Clare Waight Keller stond erom bekend een vleugje romantiek doorheen het merk te blazen, met zweverige silhouetten die tegelijk cool en stralend vrouwelijk zijn. Ze werkte eerder voor grote merken als GucciRalph LaurenCalvin Klein en Pringle of Scotland, waar ze artistiek hoofd was voor zes jaar. Om de mooie samenwerking te vieren, organiseert het huis een grote afterparty op 2 maart, de avond van hun FW17/18 defilé. Goodbye, Clare!

Fashionshows gemist?

Zien: de hoogtepunten van de Victoria’s Secret show 2016
Bella ‘Free the Nipple’ Hadid steelt de show bij Christian Dior
Zien: de fabelachtige Haute Couture show van Christian Dior